Trupa prog-metal Between the Buried and Me a lansat opera-rock “Coma Ecliptic”


Albumul “Coma Ecliptic” poate fi interpretat ca o opera rock moderna si un alt ambitios album de conceptie de la o trupa care si-a insusit complet acest format. Lansarea a fost pe 10 Iulie 2015. 

Between the Buried and Me - Coma Ecliptic - 2015

Between the Buried and Me – Coma Ecliptic – 2015

Coma Ecliptic a fost inregistrat la inceputul acestui an cu producatorul cu care Between the Buried and Me lucreaza de mult timp, Jamie King.

Basistul Dan Briggs a declarat:

“Mi-am petrecut anul trecut cufundat in lumea Quadrophenia, Operation Mindcrime, The Wall, cat si in cea a musicalurilor lui Sondheim si Lloyd Webber si suitelor simfonice ale lui Stravinsky si Mussorgsky; scriind la limita, dramatic si repede, gandind ca o opera rock e cel mai natural lucru pe care sa-l facem.”

Povestea albumului este cea a unui barbat in coma (voita), rememorandu-si ultimii ani. Fiecare piesa este un episod al vietii moderne. Omul patrunde intr-o lume unde trebuie sa faca o alegere: ramane sau pleaca in cautarea a ceva mai bun. Barbatul gaseste viata ideala, cea la care visase, insa trebuie sa faca o ultima alegere: viata sau moartea. Alege viata si se trezeste la realitate.
Este momentul in care isi da seama ca a fost in coma, iar tot ceea ce a trait a fost fals sau un vis (“Truman Show”, nu?).
Dupa ce se trezeste, il gasim afara, experimentand realitatea si vazand ce a pierdut: viata e frumoasa, aerul e proaspat, oamenii par a fi fericiti. Moare.

Between the Buried and Me (care si-a luat numele dupa o melodie Conting Crows)

si-a inceput cariera in 2000, in Carolina de Nord. In ultimii 15 ani, au lansat sapte albume de studio, un EP, un album live, un album de coveruri si un DVD. Lineup-ul a fost acelasi din 2005 incoace.

Genurile pe care le-au abordat pornesc de la metal progresiv, dar gasim si elemente de thrash metal, death metal sau metalcore.

Pe albumul de coveruri pe care l-au scos in 2006, “The Anatomy Of” au adus un omagiu trupelor care i-au influentat: Metallica, Pink Floyd, King Crimson, Faith No More, Soundgarden sunt printre ele.

Between the Buried and Me – Coma Ecliptic – lista melodiilor

1. Node
2. The Coma Machine
3. Dim Ignition
4. Famine Wolf
5. King Redeem / Queen Serene
6. Turn on the Darkness
7. The Ectopic Stroll
8. Rapid Calm
9. Memory Palace
10. Option Oblivion
11. Life in Velvet

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s