“Noul Jimi Hendrix”, Gary Clark Jr. lanseaza un album nou. “The Story of Sonny Boy Slim” vine in Septembrie 2015


“Noul Jimi Hendrix” sau “salvatorul blues-ului”, cum i se mai spune, pe numele sau de scena Gary Clark Jr. se intoarce in 2015 cu cel de-al doilea album. “The Healing” si “Grinder” sunt primele doua single-uri de promovare ale discului “The Story of Sonny Boy Slim”, care are programata lansarea pe 11 Septembrie.

Gary Clark Jr.

Gary Clark Jr.

“Sonny Boy Slim sunt eu”, a declarat Clark pentru Rolling Stone. “Mama imi spunea ‘Sonny Boy’, iar baietii din cartierul unde am crescut imi spuneau ‘Slim’. Temele care stau la baza acestui album sunt credinta si speranta. Pentru ca asta e ceea ce ne trebuie.”

The Story of Sonny Boy Slim a fost compus si produs de Clark, care canta la majoritatea instrumentelor pe melodia 13 a discului, “Down To Ride”.

Trailerul – pe care-l gasiti pe pagina de Facebook a artistului – documenteaza ascensiunea meteorica a lui Clark, de la construirea reputatiei pe scena din Austin, la prezenta pe marile scene ale festivalurilor, urmate de aparitia albumului din 2012, Blak and Blu.

Nascut si crescut in Austin, Clark a inceput sa cante inca de la 12 ani. Intalnirea cu managerul Clifford Antone, proprietar al clubului de muzica Austin Antone, a fost rampa lui de lansare.

La scurt timp dupa intalnirea cu Clifford, Clark a inceput sa cante alaturi de nume mari ale muzicii, incluzandu-l aici si pe Jimmie Vaughan care i-a devenit mentor si, alaturi de alti muzicieni din comunitatea de muzica din Austin, l-a ajutat pe Clark in ascensiunea sa pe scena rock and roll din Texas.

Gary Clark Jr. - Blak and Blu - 2012

Gary Clark Jr. – Blak and Blu – 2012

Albumul de debut este cel din 2012, Blak and Blue care abordeaza o varietate de genuri ale muzicii negre traditionale: soul (“Please Come Home”), hip-hop/ R&B (“The Life”), blues (“When My Train Pulls In”, “Numb”, “Next Door Neighbor Blues”). Coperta este in stilul Jimi Hendrix, dupa cum puteti vedea in stanga.

Blak and Blu este si albumul care i-a adus lui Gary Clark Jr si primele doua nominalizari la Premiile Grammy, una pentru Best Rock Song (“Ain’t Messin Round”) si o alta pentru Best Traditional R&B Performance (“Please Come Home”), castigatoare, de altfel.

Clark a colaborat si cu Foo Fighters, pe melodia “What Did I Do?/ God as My Witness” de pe albumul acestora din urma “Sonic Highways”, aparut in 2014 si inregistrat in 8 orase americane. Evident, Gary Clark Jr a inregistrat in Texas.

Gary Clark Jr. – “The Story Of Sonny Boy Slim” 2015 – lista melodiilor:

 1. The Healing
 2. Grinder
 3. Star
 4. Our Love
 5. Church
 6. Hold On
 7. Cold Blooded
 8. Wings
 9. BYOB
 10. Can’t Sleep
 11. Stay
 12. Shake
 13. Down To Ride

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s