Concert Morrissey pe 14 Octombrie la Sala Palatului. E oficial!


Primului concert Morrissey la Bucuresti va avea loc pe 14 Octombrie 2015, la Sala Palatului. Biletele sunt intre 120 si 260 lei. Concertul incepe la ora 20:00, iar accesul in sala se face de la lora 19:00.

Morrissey

Morrissey

In ultimii ani, Morrissey si-a anulat de mai multe ori concertele, suferind, dupa propriile-i declaratii, de patru interventii chirurgicale pentru eliminarea tumorilor canceroase. Ultimele vesti despre boala sa tot el le-a oferit, spunand ca operatiile au fost un succes.

Morrissey are programat un turneu in Marea Britanie si de curand a adaugat si cateva date pentru SUA.

Bilete la concertul Morrissey de la Sala Palatului:

  • 120 lei
  • 145 lei
  • 190 lei
  • 220 lei
  • 260 lei

Bilete pot fi achizitionate online aici sau aici.

Primele legaturi ale lui Morrisey (foto: pagina oficiala de Facebook) cu muzica sunt la sfarsitul anilor ’70, cand a descoperit punk-rock-ul si a devenit solistul The Nosebleeds, in 1978.

Dupa ce-a schimbat mai multe trupe, Steven Patrick Morrissey sau Moz, dupa porecla, a luat o scurta pauza muzicala si a publicat trei carti.

In 1982 l-a cunoscut pe chitaristul Johnny Marr, Morrissey descriind relatia lor “incredibil de pozitiva”. Trupa nou formata, The Smiths a semnat in curand cu un label independent, Rough Trade Records si a lansat primul single: “Hand in Glove”.

Datorita sprijinului constant din partea radiourilor si a succesului moderat in topuri, The Smiths si-a format o baza fidela de fani. Morrisey a fost laudat pentru abilitatile sale poetice care au inspirat mai tarziu trupe precum Oasis si The Stone Roses.

Multi considera ca Smiths este “cel mai influent grup britanic al deceniului”, a condus la miscarea brit-pop si a adus un suflu proaspat pe scena britanica. Blur, de exemplu, s-a format dupa ce i-au vazut pe cei de la The Smiths in concert.

Morrissey

Morrissey

Cu toate acestea, in 1987 trupa s-a destramat din cauza relatiei tensionate intre Marr si Morrisey. Acesta din urma a continuat sa inregistreze albume solo si a obtinut un succes comercial, trei dintre albumele sale, inclusiv cel de debut dominand topurile din Marea Britanie, cu o intreaga serie de single-uri: “Suedehead”, “Irish Blood, English Heart” (parintii lui sunt irlandezi) sau “Interesting Drug”.

Morrissey este cunoscut pentru opiniile sale radicale vis-a-vis de politica si monarhie, fata de care se opune fatis. Este, de asemenea un activist pentru drepturile animalelor  si un sustinator al PETA, spunand in 2014 ca nu exista “nici o diferenta intre a manca animale si pedofilie. Ambele sunt viol, violenta, crima.”

Cu toate ca este de legenda in presa din Marea Britanie pentru parerile sale si pentru faptul ca este tot timpul nemultumit, atipicul Morrisey a lasat insa o mostenire uriasa atat pentru pop, cat si pentru muzica new-wave a anilor ‘80 si mai departe.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s