Buddy Guy il omagiaza pe B.B.King pe viitorul album, “Born to Play Guitar”


Noul album al bluesman-ului Buddy Guy, “Born to Play Guitar”, va avea lansarea pe 31 Iulie, iar piesa de titlu este libera spre ascultare pe canalul official de Youtube.

Buddy Guy

Buddy Guy

Albumul “Born to Play Guitar” va include colaborari cu un alt bluesman, Kim Wilson, solistul Fabulous Thunderbirds, Billy Gibbons de la ZZ Top si Van Morrison care va aparea pe “Flesh & Bone”, melodie in memoria lui B.B.King.

George “Buddy” Guy (foto: pagina oficiala de Facebook), acum in varsta de 78 de ani, a inceput ca muzician de studio pentru Muddy Waters, in anii ’60, iar de atunci incoace a reusit 6 Premii Grammy pentru intreaga cariera, dar si pentru contributiile aduse blues-ului traditional sau contemporan.

Este unul dintre exponentii scolii de la Chicago, infiintata dupa anii ’50 cand blues-ul electric a devenit popular  in orase ca Chicago, Detroit sau St. Louis. Unii dintre cei mai cunoscuti promotori ai blues-ului electric sunt Howlin’ Wolf, Muddy Watters, Willie Dixon (compozitorul imnurilor bluesului, printre care si “Hoochie Coochie Man”) sau Jimmy Reed.

Blues-ul electric presupunea folosirea de chitare electrice, a muzicutei, percutiei si uneori a saxofonului. Unul dintre cei care au ghidat scoala moderna de blues este Muddy Waters, de altfel si unul dintre cei mai buni chitaristi ai blues-ului electric, alaturi de Elmore James, B.B King sau John Lee Hooker.

Nici Buddy Guy nu e de lepadat, Clapton descriindu-l odata drept: “cel mai bun chitarist in viata”.

Buddy Guy a fost pus de revista Rolling Stone pe locul 30 intr-un top 100 al “celor mai buni chitaristi”, iar melodia sa “Stone Crazy” a fost clasata pe locul 78 in topul 100 Greatest Guitar Songs of All Time.

Buddy Guy va lansa in acest an albumul cu numarul 72, incluzand aici si compilatiile si albumele best-of.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s