Film documentar despre Syd Barrett: ‘Have You Got It?’ in 2015


Din nou an Pink Floyd: documentar despre Syd Barret, album David Gilmour si filmul turneului The Wall.

Syd Barrett

Syd Barrett

Un film documentar despre Syd Barrett (foto: pagina oficiala de Facebook) numit ‘Have You Got It?’ va fi lansat la finalul verii acesteia. Titlul vine de la o melodie nelansata Pink Floyd.

‘Have You Got It?’ este regizat de Roddy Bogawa și isi propune sa ofere o perspectiva asupra vietii si scurtei cariere a muzicianului. Are interviuri cu membrii supraviețuitori ai trupei.

Intr-un interviu pentru Mojo recent, Bogawa a descris filmul ca fiind “cu adevarat unic”, adaugand ca “are o perspectiva intima pe care celelalte filme despre [Barrett] nu au fost in masura sa o capteze”.

Roger Keith “Syd” Barrett a fondat Pink Floyd alaturi de basistul Roger Waters, bateristul Nick Mason si claparul Rick Wright, in 1965. Syd Barret a fost compozitor, vocal si chitarist pentru Pink Floyd, in perioada de inceput a trupei, contribuind la nasterea rock-ului pshiheldelic si la delimitarea unei directii pentru grup.

“Arnold Layne” si “See Emily Play” sunt compuse de el. Pe primul album Pink Floyd, “The Piper at the Gates of Dawn” a avut o contributie majora in compozitii. Pe “A Saurceful of Secrets”, doar o piesa, “Jugband Blues”, este compusa de Barrett. Devenind incontrolabil, se retrage din lumina reflectoarelor, iar dupa plecarea sa din trupa, in 1968, este internat intr-un spital de boli mintale.

Barrett a lansat 2 albume solo in 1970 “The Madcap Laughs” si “Barrett”, ultimul dintre ele produs de David Gilmour si beneficiind si de contributia lui Richard Wright.

Syd Barrett ne-a parasit pe 7 iulie 2006, la 60 de ani.

In ceea ce-I priveste pe ceilalti membri Floyd cu activitate in 2015, chitaristul Pink Floyd David Gilmour a confirmat recent ca viitorul sau album solo „Rattle That Lock” va aparea si el in acest an, in Septembrie.

Tot in Septembrie, mai precis pe data de 29, Roger Waters va lansa in cinematografe si filmul turneului The Wall, care mai cuprinde si interviuri exclusive cu el si Nick Mason.

Advertisements

One thought on “Film documentar despre Syd Barrett: ‘Have You Got It?’ in 2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s