9 ani de „10,000 Days” – Tool. Gizăs, ce album!


Cand te apuci sa vezi ce-i cu titlurile albumelor sau melodiilor Tool, trebuie sa scoti cartea de matematica sau de astronomie. Daca in trecut v-am povestit despre Sirul lui Fibonacci si “Lateralus”, astazi va povestesc despre ciclurile lui Saturn. Toate astea, din dragoste pentru „10,000 Days”, cel mai bun album al secolului 21.

Tool.jpg=600

Titlul albumului „10,000 Days” (foto: posters57.com) are mai multe interpretari, in functie de cine-si da cu parerea.

  • Asadar, unii fani-specialisti in Tool spun ca este vorba de perioada de timp in care mama solistului Maynard James Keenan a suferit in urma unui accident vascular. A murit apoi in 2003.
  • Altii au interpretat titlul ca perioada de timp necesara pentru un ciclu complet al lui Saturn in jurul Soarelui. Aceasta teorie este legitimata de comentariile lui Keenan facute despre Janis Joplin, Jimi Hendrix, Kurt Cobain sau John Bonham care n-au prins un ciclu complet al lui Saturn. (Nu stiu ce cauta John Bonham aici, pentru ca a murit la 32 de ani, dar el stie mai bine).

Ciclul complet al lui Saturn se refera la o perioada de 28 de ani (din viata noastra), marcand momentele importante din viata unui om: sfarsitul copilariei (la 7 ani), inceperea adolescentei (14 ani), majoratul sau tineretea (21-22 ani), iar ciclul lui Saturn se incheie la 28-30 de ani. Pozitia la care Saturn ajunge aici este decisiva pentru felul in care va continua viata omului pe durata urmatorului ciclu.

Asadar, sunt mai multe cicluri d-astea. Informatiile sunt adunate de aici, poate reusesc sa fie mai clari.

Tool a lansat „10,000 Days” pe 28 Aprilie in 2006, iar cei care se temeau ca trupa se va abate de la sound-ul care i-a facut celebri in lumea progresivului si experimentalului au rasuflat usurati. „10,000 Days” merge pe linia lui „Lateralus”, dark si progresiv, cu riffuri agresive.

Albumul a debutat ca numarul 1 in Top Billboard 200, cu vanzari in prima saptamana de peste 500,000 de exemplare. Pana la sfarsitul anului 2007, albumul a vandut 2,5 milioane de exemplare in intreaga lume si a fost certificat album de platina.

Oare ce ne pregatesc pentru albumul din 2015 ?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s