Nu ascultati Jane’s Addiction? Nasol!


Daca tot imi plangeam de mila ca nu mai gasesc muzica atat de frumoasa cum a facut Pink Floyd, e, Jane’s Addiction m-a cumparat cu un album foarte floydian.  Iar ca victoria sa fie totala, m-au lovit si cu influente din rockul progresiv actual, Radiohead si Muse. Albumul de care fac vorbire se numeste “The Great Escape Artist”, a aparut in anul 2011 si il puteti asculta mai jos.

Jane's Addiction The Great Escape Artist 2011 - coperta

Jane’s Addiction The Great Escape Artist 2011 – coperta

Si-mi mai place de ei pentru ca n-au facut compromisuri, n-au cantat altceva decat muzica alternativa, respectiv chiar rock alternativ, n-au fost niciodata suficient de mari vedete astfel incat s-o ia razna, basca si-au luat si pauze lungi, uite-asa! A, Perry Farrell, intr-o pauza de-asta a fondat Lollapalooza Festival.

„The Great Escape Artist” (foto: coperta albumului, sursa: pagina oficiala de Facebook) este al patrulea album al trupei americane de rock alternativ Jane’s Addiction si a fost lansat in Octombrie 2011, la Capitol Records.

Este intoarcerea trupei dupa o pauza de 8 ani, precedentul disc fiind lansat in 2003 („Stray”), un come-back asteptat si acesta.

Aparitia albumului „The Great Escape Artist” a fost precedata de single-urile “End to the Lies”, lansat pentru downloadare gratuita in Aprilie 2011 si “Irresistible Force (Met the Immovable Object)”, aparut in August 2011, cu domnul Navarro in rol principal la chitara, doua capodopere de pe album, dar nu singurele. Ultimul dintre single-uri, povesteste chitaristul, a fost gata intr-o zi: Perry Farrell a inregistrat partea vocala acasa, le-a trimis-o la studio, Navarro a inregistrat partea sa, iar totul a fost mixat pana la lasarea serii.

Privitor la numele albumului, solistul Jane’s Addiction, Perry Farrell a declarat:

„Imi place sa pot sa scap de trecutul meu, chiar daca trecutul meu a fost grozav. Imi place viitorul mai mult.”

Despre album, tot Farrell a declarat:

“este un amestec ciudat al [sound-ului] intunecat post-punk gothic pe care Jane’s l-a avut cu ce canta acum grupuri ca Muse si Radiohead.” “I’ll never give up the underground”, urla Perry Farrell pe „Underground” si pe bune ca e taticul lor.

Stiu ca multa lume a fost dezamagita de come-back-ul lor, insa pentru mine albumul ramane unul dintre favorite. Compozitiile sunt puternice si mult peste ce se canta acum in muzica alternativa. Poate doar Tool ar mai concura cu ei.

Sper sa nu treaca inca 8 ani pana la urmatorul album. 4 deja au trecut, insa site-ul official anunta turnee, ceea ce e minunat si un disc pentru anul ce vine. Pentru mine, „The Great Escape Artist” inca n-a iesit din playlistul curent.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s