Apocalyptica si Anathema, headlineri la Festivalul ARTmania 2015


In acest an vom avea editie aniversara 10 ani de ARTmania, iar festivalul se va desfasura in weekend-ul 31 Iulie-1 August. Intrarea este libera, iar concertele incep la ora 19:00, in fiecare seara.

artmania

Scena principala revine in Piata Mare din Sibiu. Headlinerii vor fi Apocalyptica (FI), Anathema (UK), Clan of Xymox (DE) si Saturnus (DK).

Program scena principala din Piata Mare:

Vineri, 31 Iulie:
19:00 – Enemy of Reality (premiera)
20:30 – Saturnus (premiera)
22:00 – Anathema

Sambata, 1 August:
19:00 – TBA
20:30 – Clan of Xymox (premiera)
22:00 – Apocalyptica (premiera)

Apocalytica, live, in premiera pe scena ARTmania – Sambata, 1 august 2015.

Inca de la preluarile epice ale “Enter Sandman”, “The Unforgiven” si “Nothing Else Matters” ale Metallica sau „Refuse/Resist” de la Sepultura, Apocalytica si-a demonstrat talentul de reorchestrare, creand un nou sound in istoria metal. Intr-o lume a nostalgiei muzicale cu avalanse de idei reciclate, putine trupe mai pot fi numite unice. Apocalyptica este una dintre ele, imbinand fericit muzica simfonica cu thrash-metal-ul si metalul simfonic.

Finlandezii continua sa demonstreze ca muzica rock nu are de-a face cu instrumentele pe care le folosesti, ci cu atitudinea.
Al optulea album va fi lansat in primavara acestui an si va fi parte din concertul de la Sibiu. „Shadowmaker” este o combinatie armonica de violoncel si tobe, cu ritm alert si modificari de tempo, un crescendo care iti da fiori. Riff-urile distorsionate de violoncel sunt mai grave ca oricand, iar muzica clasica este alternata cu fragmente de heavy-metal.

Anathema – pentru a doua oara la ARTmania

Vincent, Jamie Cavanagh, Daniel & co. revin la Sibiu pentru a sarbatori alaturi de publicul ARTmania 10 ani de experiente si concerte de neuitat.
“Distant Sattelite”, cel mai recent album, este considerat apogeul Anathema si sigur este unul dintre cele mai bune discuri ale progresivului anului trecut.

Anathema nu a mai concertat la ARTmania Festival din 2007, anul in care Sibiul era Capitala Culturala Europeana ?i festivalul se afla la cea de-a doua editie.

Clan of Xymox – drakwave si gothic

Clan of Xymox se numara printre primii adepti ai darkwave-ului. Muzica lor reprezinta o imbinare de synthpop, darkwave si gothic rock.
Trupa a trecut prin multe schimbari muzicale de-a lungul celor trei decenii de existenta, bucurandu-se de o popularitate crescuta in anii ‘80, cu single-uri in topul Billboard. Videoclipul piesei “Imagination” a ajuns sa fie difuzat in heavy rotation pe MTV, iar in 2011 single-ul “In Your Arms Again” a fost inclus pe coloana sonora a filmului “The Girl with the Dragon Tattoo”.

Saturnus – melodic doom, in premiera la ARTmania

Saturnus, una dintre cele mai inspirate si recunoscute formatii din aria melodic doom metal ajunge la ARTmania Festival pentru un concert in premiera. Formata in 1991 in Copenhaga, Danemarca, trupa este cunoscuta pentru abordarea unica si alternarea stilurilor vocale – recitare, growl si melodic.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s