Documentarul despre solistul The Clash: “I Need a Dodge: Joe Strummer On The Run” va avea premiera pe 25 Martie


Un documentar despre calatoria lui Joe Strummer,  fostul vocalist al trupei The Clash, in Spania, in 1985, dupa destramarea trupei, va avea premiera la Londra, pe 25 martie.

I Need a Dodge - Joe Strummer On the Run

I Need a Dodge – Joe Strummer On the Run

Evenimentul presupune vizionarea filmului, care poarta numele “I Need a Dodge: Joe Strummer On The Run” (foto: pagina oficiala de Facebook), urmat de un concert in care mai multe staruri vor interpreta melodii ale lui Strummer si The Clash, anunta classicrock.teamrock.com.

Starurile care au confirmat prezenta sunt: Wayne Kramner de la MC5, Ruts DC, Chris Bailey de la The Saints, Roland Gift de la Fine Young Cannibals, Norman Watt-Roy de la The Blockheads, Martin Chambers de la The Pretenders, Jeff Turner de la The Cockney Rejects, Rob Love de la Alabama 3 si Rachid Taha & Henry Padovani de la The Police.

Regizorul Nick Hall explica tema docmentarului “I Need a Dodge: Joe Strummer On The Run”:

“La scurt timp dupa ce am inceput investigatiile refugierii lui Joe Strummer in Spania in 1984/5, am auzit o inregistrare a unui interviu pe postul national de radio spaniol din 1997. In interviu, Joe vorbeste despre o masina pe care a avut-o la Madrid, cativa ani mai devreme. Intr-o zi, el a lasat masina intr-o parcare, dar nu-si putea aminti unde. Si acolo a ramas.”

“In interviu, Joe face apel la spanioli sa il ajute sa-si găsească masina. N-am putut sa nu ma intreb ce s-a intamplat cu Dodge-ul lui Joe si ce facea in Madrid fara restul trupei. M-am gandit sa sap pe aceasta tema.”

“Toti cei pe care i-am intervievat spun o poveste interesanta si de multe ori amuzanta despre timpul petrecut alaturi de un star rock aflat la rascruce de drumuri profesionale si personale. Stiam ca era o poveste care trebuia spusasși o investigatie care trebuia finalizata.”

Bilete pentru premiera din Marea Britanie sunt disponibile la pretul de £ 2, suma colectata urmand a fi donata catre proiectul statuii de bronz a lui Joe Strummer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s