Tobosarul Charlie Benante dezvaluie amanunte despre viitorul album Anthrax


Update Noiembrie 2015: Anthrax a anuntat ca numele viitorului album este “For All Kings”, iar data de lansare este 26 Februarie 2016. “Evil Twin” este primul single de pe viitorul disc si-l aveti la ascultat mai jos.

Anthrax For All Kings 2016

Anthrax For All Kings 2016

Despre coperta albumului, bateristul Anthrax, Charlie Benante spune ca ii apartine tot designerului Alex Ross, “care este probabil cel mai mare artist in viata”si cel care a creat si coperte precedente Anthrax.

Grupul american thrash-metal Anthrax promite ca nu se va abate de la linia care l-a consacrat. Cel de-al 11-lea album din discografia trupei Anthrax nu are deocamdata o data de lansare, insa grupul lucreaza intens, iar fanii acorda credit uneia dintre cele mai populare trupe de thrash ale anilor ’80 si ’90.

Antrax, alaturi de producatorul Jay Ruston, inregistreaza in prezent la Los Angeles albumul care va aparea in acest an si care vine la 4 ani de la nominalizatul la Premiile Grammy “Worship Music”, din 2011. Inregistrarile au inceput in luna decembrie 2014, iar trupa ne tine la curent cu postari-fotografii pe conturile de socializare.

Grupul, adica Charlie Benante (tobe), Frank Bello (bas), Joey Belladonna (voce), Scott Ian (chitara) si Jon Donais (chitara) a compus piese noi in ultimele cateva luni si intentioneaza sa continue inregistrarile pentru urmatoarele cateva saptamani.

Intr-un interviu pentru Revista Revolver, Benante a declarat despre procesul compozitie pentru noul album Anthrax:

“Scott si cu mine impartasim aceasta legatura, care functioneaza chiar si atunci cand nu stim ca functioneaza. In timp ce lucrez la o piesa, el vine si-mi da o idee de riff care se potriveste perfect cu ce cant eu. Imi plac aceste accidente fericite. Atunci cand ai fost impreuna atat timp cat am fost noi, incepi sa gandesti la fel si incepi sa faci aceleasi lucruri.”

Anthrax are pana acum 6 melodii, incluzand aici “The Battle Chose Us”, “You Gotta Believe” si “The Evil Twin”, iar planurile vizeaza finalizarea primul lot de piese, inainte de a trece la restul de 15, aflate in asteptare.

“Am inregistrat “Worship Music” pe sectiuni pentru ca am fost nevoiti, dar s-a dovedit a fi un lucru bun”, a mai declarat Benante pentru Revolver Magazine.

“Asa ca am decis sa lucram intr-un mod asemanator si de data aceasta.”

In ceea ce priveste directia muzicala a noului material Anthrax, Benante declara:

“Continuam acelasi drum pe care eram (cu “Worship Music”). Unele dintre melodii sunt chiar mai agresive. Trei sau patru sunt destul de thrash, inclusiv una dintre cele mai rapide melodii pe care le-am inregistrat in ani de zile. Cand am facut-o, starea de spirit a fost “la naiba, asta e minunat. Sa mergem mai departe cu ea.” [Un alt cantec] va fi, probabil, de 6 minute lung si va fi o calatorie muzicala.”

Potrivit lui Benante, nu exista o data fixa pentru lansarea albumului, trupa dorind sa aiba suficient timp pentru a face lucrurile asa cum trebuie.

Anthrax face parte din gruparea The Big Four Of Thrash alaturi de Metallica, Megadeth si Slayer, fiind printre primele formatii ce au combinat heavy metal-ul cu hardcore punk-ul si au adaugat influente din genul speed metal, formand genul thrash metal, care i-a si consacrat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s