Jimmy Page pregateste un nou album in 2016


Update Noiembrie 2015: 

Jimmy Page a renuntat la orice speranta pe care o avea in legatura cu reformarea Led Zeppelin, spera ca anul viitor sa apara un nou album solo si spune ca i-ar placea sa cante la Glastonbury, unde ar putea face un fel de seara de karaoke cu piese Led Zeppelin.

“Anul viitor voi lucra doar la cateva inregistrari la chitara. Pentru mine a venit timpul sa intru in studiouri si sa inregistrez un album solo. Precedentul album solo al meu dateaza din 1988. Nu am profitat cu adevarat de aceasta situatie. A venit momentul să scot alt disc. Stiu sa cant la chitara in stiluri diverse si am nevoie sa recapitulez toate aceste stiluri diferite pe care pot sa le interpretez”, a declarat Page .

Jimmy Page

Jimmy Page

Jimmy Page, creierul Led Zeppelin si unul dintre cei mai influenti chitaristi din toate timpurile, a raspuns uneia dintre celei mai asteptate intrebari: daca trebuie sa asteptam un nou album solo in 2015 sau nu.

Jimmy Page s-a intalnit zilele trecute, pe 3 februarie, la Londra cu presa pentru o sesiune de intrebari si raspunsuri vis-s-vis de reeditarea de lux a dublului album Led Zeppelin “Physical Graffiti”, care va aparea pe 24 Februarie (de care am scris aici).

In cadrul sesiunii, Jimmy Page a vorbit si despre viitorul sau proiect, despre care spune ca va fi ceva la care nu se asteapta nimeni:

“Odata ce ai inceput, trebuie sa canti la chitara si sa te ajustezi la ea, mai intai. Asa ca in prezent sunt in acest proces – dar fac, de asemenea, si acest lucru [reeditarea]. Voi termina mai degraba aproape de sfarsitul anului, decat luna viitoare. Cu siguranta ma incalzesc pe margine. Ceea ce fac este ceva care va fi destul de diferit. Sper, nu va fi nimic din ceea ce v-ati astepta de la mine.”

Page s-a mai declarat multumit de cum a fost primita de critici si fani reeditarea celor 5 albume Led Zeppelin de pana acum, raspunsul acestora fiind “fenomenal”.

In toamna anului trecut, Page a confirmat si pentru Toronto Sun ca se pregateste pentru o revenire, adica un album, urmat de un turneu. Cum reuniunea Led Zeppelin a cazut anul trecut, odata cu refuzul lui Plant de a se alatura celorlalti doi colegi, Page pregateste o noua trupa:

“Trebuie sa termin toate lucrurile pe care le fac in acest moment, cu promovarea si toate, iar apoi voi face unele repetitii serioase si voi iesi si-o voi face. Voi dezvalui la o data ulterioara. Voi face o trupa anul viitor”, declara chitaristul Jimmy Page pentru Toronto Sun.

Nu avem pana in acest moment o data de lansare pentru viitorul album Jimmy Page, care va fi primul sau disc solo de la “Outrider” incoace.

Lansat pe 19 iunie 1988, “Outrider”, singurul album solo Jimmy Page de pana acum, a ajuns la vremea respectiva pe locul 26 in Billboard 200 Albums si a beneficiat de contributia lui Robet Plant la voce si compozitie pe melodia “Only One” si a lui Jason Bonham la baterie pe majoritatea pieselor.

O colaborare de mare succes cu David Coverdale s-a materializat in albumul “Coverdale/Page”, din 1993.

Advertisements

One thought on “Jimmy Page pregateste un nou album in 2016

  1. Pingback: Cele mai asteptate albume si reuniuni in 2016 | Minds Under Construction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s