Death Cab For Cuties a ramas trio, are un nou single, pregateste lansarea noului album, “Kintsugi”, iar solistul Ben Gibbard explica de nu se mai face muzica “ca pe vremea mea”.

Death Cab For Cuties
Death Cab For Cuties

Trupa americana de indie/ rock alternativ Death Cab For Cutie (foto: music-mix.ew.com) a dat publicitatii noul single, numit “Black Sun”, de pe viitorul album de studio al trupei, “Kintsugi”. Cel de-al 8-lea din discografia trupei americane, albumul este asteptat in Martie 2015, anunta consequenceofsound.net.

Turneul nord-american pe care-l vor incepe va fi primul fara chitaristul si membrul fondator Chris Walla, care si-a anuntat plecarea din trupa in August 2014. Plecarea lui Walla, dupa 17 ani, a socat fanii trupei si i-a pus pe membrii acesteia in fata unei noi ere: trupa fara Walla, dar si primul album care nu va fi produs de acesta.

Intr-un interviu pentru RollingStone.com in Octombrie 2014, solistul Ben Gibbard a vorbit despre noul album Death Cab For Cutie si despre despartirea de Chris Walla:

“Oh, este, fara indoiala, un punct de cotitura”, spune el. “Momentul la care am ajuns – este o binecuvantare si un blestem – este acela in care oamenii se simt apropiati de perioada in care au auzit de noi. Luptam impotriva celor care spun: “De ce nu poti face un album ca cel pe care-l ascultam cand aveam 20 de ani?” Iar raspunsul este “nu putem”. Putem merge doar inainte si crea o noua era.”

Trupa Death Cab For Cutie s-a infiintat in 1997 drept un proiect solo al lui Ben Gibbard si a lansat 7 albume de studio pana acum, doua EP-uri live si 1 album live. Muzica Death Cab For Cutie a fost etichetata ca indie rock, pop indie, emo sau rock alternativ si se remarca prin utilizarea de instrumente neconventionale, precum si prin vocea distincta a lui Gibbard si stilul liric unic.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tendințe