Demis Roussos a murit. Vezi aici povestea Aphrodite’s Child, trupa lui Demis Roussos si a lui Vangelis


Una dintre legendele muzicii grecesti, solistul Demis Roussos a murit la varsta de 68 de ani, in noaptea de sambata spre duminica, intr-un spital din Atena, anunta Le Figaro. Stirea a fost confirmata de fiica artistului.

Demis Roussos a murit

Demis Roussos a murit

Cu toate ca este mai cunoscut le noi pentru cariera solo din anii ’80, Demis Roussos, pe numele adevarat Artemios Ventouris Roussos, a cunoscut succesul in anii ’60 cu grupul de rock progresiv care l-a inclus, de asemenea, si pe Vangelis, Aphrodite’s Child.

Aphrodite’s Child a fost o trupa greceasca de rock progresiv, formata in 1967 de Vangelis Papathanassiou (keyboards), Demis Roussos (chiatara bas si vocal), Loukas Sideras (baterie and vocal) si Anargyros “Silver” Koulouris (chitara).

Succesul l-au cunoscut la Paris, unde au semnat cu Mercury Records, lansand primul lor single “Rain and Tears”, o reinterpretare a “Kanon und Gigue in D-Dur” a lui Pachelbel. Cu “Rain and Tears” trupa a devenit o senzatie peste noapte in Franta si in alte cateva tari europene, in ciuda faptului ca piesa este cantata in limba engleza, si nu franceza. A vandut peste un milion de exemplare si a primit un disc de aur. In luna octombrie a anului 1968, trupa a lansat primul lor album “End of the World”, disc care continea in egala masura melodii de rock psihedelic si balade gen Procol Harum sau The Moody Blues.

Pentru al doilea album, Aphrodite’s Child a calatorit la Londra. Primul single de pe album, “Let Me Love Let Me live” a fost lansat in luna noiembrie 1969, in timp ce albumul “It’s Five O’Clock” a fost lansat in ianuarie 1970.

După al doilea album, trupa a inceput un nou turneu, de data aceasta fara Vangelis care a preferat sa ramana la Paris si sa inregistreze muzica pentru filmul lui Henry Chapier “Sex Power”. Vangelis a fost inlocuit pe scena cu Charris Chalkitis. Anul 1970 a trecut cu Aphrodite’s Child incercand sa promoveze cel mai nou album si cu Vangelis lucrand la primul sau proiect de muzica de film.

La sfarsitul anului 1970, grupul a inceput inregistrarile la o adaptare muzicala a cartii biblice a Apocalipsei dupa Ioan, intitulata “666” si care va deveni al treilea si ultimul album. Relatiile dintre membrii trupei nu erau bune la acea vreme si au continuat sa se deterioreze.

In esenta, albumul a fost conceptul lui Vangelis, creat alaturi de textierul Costas Ferris, care nu facea parte din trupa. Muzica albumului “666” era intr-o mai mare masura rock psihedelic si progresiv decat ce facuse trupa inainte. Acest lucru nu a convenit celorlalti membri ai trupei, care au dorit sa continue in directia pop care le-a adus succes.

In momentul in care dublul album a fost lansat in cele din urma, aproape doi ani mai tarziu, in iunie 1972 si in ciuda faptului ca a vandut peste 20 de milioane de albume, Aphrodite’s Child s-a despartit. Atat Vangelis, cat si Roussos au avut apoi cariere solo de succes.

Demis Roussos a vandut peste 60 de milioane de albume in intreaga lume.

Advertisements

One thought on “Demis Roussos a murit. Vezi aici povestea Aphrodite’s Child, trupa lui Demis Roussos si a lui Vangelis

  1. Pingback: Vangelis anunta un nou album, „Rosetta” | Minds Under Construction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s