Bjork anunta un nou album in 2015, “Vulnicura”


Update 24.01: Pe nepregatite, Bjork a lansat “Vulnicura” pe 21 Ianuarie 2015, fortata de faptul ca piesele au aparut deja pe internet, imediat dupa anuntul ca pregateste lansarea unui nou album.Björk va lansa primul ei album din ultimii 4 ani, in martie anul acesta, a anuntat printr-o nota scrisa de mana insasi Bjork
(foto: pagina oficiala de Facebook) pe contul de Facebook.

Bjork

Bjork

Discul este primul de la “Biophilia”, aparut in 2011 si nominalizat la Premiile Grammy, si cel de-al 11-lea din cariera solo a artistei, aunta RollingStone.com.

“Doamnelor si domnilor, sunt foarte mândra sa va anunt ca noul meu album va aparea in martie. Se numeste: Vulnicura”, a scris Bjork.

Solista islandeza a enumerat, de asemenea, si titlurile melodiilor de pe “Vulnicura”:

  • Stonemilker
  • Lionsong
  • History of Touches
  • Black Lake
  • Family
  • Notget
  • Atom Dance
  • Mouth Mantra
  • Quicksand

Björk a adaugat ca a compus 6 din cele 9 piese de pe “Vulnicura”, celelalte 2 fiind scrise in colaborarea cu producatorul Arca si cu Mark Flynn.

In plus fata de Vulnicura, in luna Martie va avea loc si vernisajul expozitiei despre Bjork de la Muzeul de Arta Moderna din New York. Intitulata “Björk”, expozitia va fi o retrospectiva vizuala a carierei artistei.

“Björk este un artist extraordinar de inovatoar ale carei contributii la muzica contemporana, video, film, moda si arta au avut un impact major asupra generatiei sale, la nivel mondial”, a declarat curatorul expozitiei, Klaus Biesenbach intr-o declaratie. “Aceasta expozitie experimentala ofera vizitatorilor posibilitatea de a experimenta direct creativitatea muncii sale.”

Björk Guðmundsdóttir este o artista islandeza,

muzica ei putand fi incadrata la rock alternativ, trip-hop sau muzica experimentala.

Fosta vocalista a grupului The Sugarcubes, Björk s-a mutat la Londra, unde si-a inceput cariera solo. A inceput colaborarea cu producatorul Nellee Hooper (Massive Attack), alaturi de care a scos albumul de mare succes, considerat ca veritabilul inceput al carierei lui Björk, “Debut”, in 1993.

De atunci a primit de-a lungul timpului nu mai putin de 13 nominalizari la Premiile Grammy, o data la Premiul Oscar si de doua ori la Premiile Globul de Aur. Pentru rolul din lungmetrajul “Dansand cu noaptea”, regizat de Lars von Trier, Björk a fost nominalizata la Oscar si premiata la Festivalul de Film de la Cannes, in anul 2000.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s