Albumul PJ Harvey 2016 este “The Hope Six Demolition Project”


Update 2016: Noul album PJ Harvey se va numi “The Hope Six Demolition Project” si va aparea pe 15 Aprilie. Primul single de pe album este “The Wheel” si-l aveti mai jos.

PJ Harvey

PJ Harvey

PJ Harvey (foto: pagina oficiala de Facebook) va incepe in curand sa lucreze la un nou album de studio, primul din 2011 incoace, de la “Let England Shake”. Cadrul este unul original, inregistrarile avand loc live, ca parte a unei expozitii de arta numita “Recording in Progress“, anunta Consequence of Sound.net.

In perioada 16 Ianuarie – 14 Februarie 2015, fanii o vor putea vedea pe PJ Harvey inregistrand cel de-al 9-lea album din interiorul unui studio personalizat, construit la Somerset House din Londra.

“Vreau ca “Recording in Progress” sa functioneze ca si cand am fi o expozitie intr-o galerie”, a declarat Harvey despre proiect. “Sper ca vizitatorii vor putea sa experimenteze fluxul si energia procesului de inregistrare.

PJ Harvey

Polly Jean Harvey, cunoscuta sub numele de PJ Harvey, este un muzician britanic, cantareata, compozitoare, poeta si artist ocazional. A fost initial cunoscuta drept solista si chitarista formatiei PJ Harvey, insa din 1993 a inceput o cariera solo.

De la o varsta frageda, a fost introdusa de parintii ei in muzica blues, jazz si art-rock, despre care, a declarat pentru Rolling Stone in 1995, o vor influenta mai tarziu:

Am fost crescuta ascultand de la John Lee Hooker la Howlin’ Wolf, la Robert Johnson si mult Jimi Hendrix si Captain Beefheart. Asa ca am ascultat toti acesti muzicieni plini de compasiune de la o varsta foarte frageda, iar aceasta muzica a ramas mereu alaturi de mine si se pare ca iese la suprafata mai mult pe masura ce imbatranesc. Cred ca felul in care suntem, pe masura ce imbatranim, este un rezultat a ceea ce am cunoscut cand eram copii.”

In timpul adolescentei a inceput sa asculte trupe new-wave si synthpop, ca Soft Cell, Duran Duran si Spandau Ballet, desi a declarat mai tarziu ca a fost doar o perioada de “mica revolta impotriva colectiei de inregistrari a parintilor mei.

Mai tarziu, a devenit un fan al trupelor americane de indie rock, ca Pixies, Television si Slint, desi multi critici i-au comparat stilul cu cel al lui Patti Smith; o comparatie frecventa pe care Harvey o respinge ca “jurnalism lenes.

Ea este, de asemenea, cunoscuta si pentru schimbarile repetate de look, in functie de fiecare album, creand o estetica unica, care se extinde la toate aspectele legate de album, de la coperta la spectacolele live, nu numai la vestimentatie sau coafura.

Lady Gaga nu e chiar originala, e doar mai cunoscuta.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s