Top 5 melodii rock de Craciun


Christmas Rocks

Christmas Rocks

Stiu ca va e dor de “Last Christmas” si de “All I Want For Christmas Is You”, insa va trebui sa faceti un efort si sa ascultati niste colinde cu chitara 🙂

Nu sunt colinde cu “ler”, nu prea sunt nici cu zurgalai, nu prea seamana cu “Tezaur folcloric”, dar sunt de ascultat in seara de Ajun, la impodobitul bradului, daca insistati sa ascultati neaparat melodii care sa va introduca in spiritul Craciunului. Daca nu, merg si in zilele viitoare. Sau la mare.

Craciun fericit !

Iata mai jos un top al catorva melodii rock de Craciun foarte reusite:

Locul 5: I Believe In Father Christmas” – Greg Lake

Pentru un Craciun clasic, il avem pe Greg Lake, a carui voce se potriveste perfect cu perioada. Desi este adesea considerata ca un cantec de Craciun, nu aceasta a fost intentia lui Lake. El a scris melodia ca un protest vis-a-vis de comercializarea Craciunului.

Locul 4: “White Christmas” – Guns N’Roses

Clasicul “White Christmas” este reinterpretat in stilul propriu de domnul Axl Rose si nu lipseste nici solo-ul de chitara care-a facut rockul celebru. Pacat ca nu este asta varianta originala a melodiei, pentru ca suna fooooarte tare:

Locul 3: “Christmastime” – Smashing Pumpkins

Ascultandu-i ce frumos canta melodia asta de Craciun, iti dai seama ca intr-adevar e o perioada care scoate ce-i mai frumos din tine. Cel putin, din Billy Corgan, a reusit. “Christmastime” vine din perioada “Adore”:

Locul 2:  “Christmas For Everyone” – Rob Halford

Metal God a cantat si cantece de Craciun pentru ca domnul Halford iubeste Craciunul. Evident, melodiile sunt reorchestrate pentru a nu se supara Licuriciul. Isi permite orice la pozitia lui. Daca l-as vedea maine prezentand lenjerie nu m-as mira.

Locul 1: “Fairytale of New York” – The Pogues Featuring Kirsty MacColl

Amicul Silviu Munteanu are dreptate. Nu exista melodie mai potrivita de Craciun decat aceasta. 2 ani au lucrat la ea si a aparut, intr-un final in 1987, dar a meritat:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s