Asculta single-ul Damon Albarn: “Everyday Robots”


Week-end-ul trecut, solistul Blur si Gorillaz, Damon Albarn a vorbit despre albumul solo de debut intitulat “Everyday Robots”, care s-a lansat pe 29 Aprilie anul acesta.

damon albarn everyday robots coperta

damon albarn everyday robots coperta

Primul single este piesa care poarta numele discului, “Everyday Robots” (foto: coperta, pagina oficiala Facebook), iar Albarn a descris albumul ca “un fel de folk soul”.

Ideea cantecului i-a venit lui Albarn pe cand era blocat in trafic, in California, potrivit Wiki: “Ma uitam la toti cei din jurul meu si erau pierduti in lumea lor: la telefon sau ascultand muzica.”

Potrivit unui comunicat de presa oficial, “temele melodiilor sunt mult mai personale decat pana acum si (albumul) este inspirat de experientele lui Albarn din copilarie pana acum, incluzand capcanele existentei moderne, jocurile pe calculator, telefoane mobile si natura versus tehnologie.”

Parca e cam oficial. Ia sa mai cautam si alte amanunte!

In ultimii ani, Albarn a fost in Mali, China, Coreea de Nord, pe tot globul, scrie gq.com. A facut opera, albume Gorillaz, o inregistrare unica numita “The Good, the Bad & the Queen” cu Paul Simonon de la The Clash si cu percutionistul nigerian Tony Allen.

Damon Albarn declara pentru gq.com ca a inregistrat albumul la studioul sau din West London si ca a scris despre el in copilaria din Leytonstone East London, adolescenta din mediul rural englez, turnee Blur, suferinta, infidelitate, petreceri, cocaina.

Parca devine mai interesant, nu?

Acum in varsta de 46 de ani, Damon Albarn este muzicianul cel mai iubit al valului brit-pop. A fost solistul trupei britanice Blur, precum si co-fondator, vocalist, compozitor si instrumentist principal al grupui Gorillaz.

 

Advertisements

One thought on “Asculta single-ul Damon Albarn: “Everyday Robots”

  1. Pingback: Blur anunta “The Magic Whip”, primul album in 12 de ani | Minds Under Construction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s