System of a Down se reuneste pentru 7 concerte in 2015


Una dintre cele mai influente trupe rock ale inceputului de mileniu, System of a Down se va reuni in Aprilie anul viitor pentru o serie concerte in Marea Britanie, incluzand si stadionul Wembley, si restul Europei. Intitulat “Wake Up the Souls”, turneul, care va include sapte orase, coincide si cu a 100-a comemorare a genocidului armean, informeaza site-ul oficial al trupei.

System of a Down

System of a Down

Trupa (foto: pagina oficiala Facebook), ai carei membri sunt armeano-americani, spera ca turneul va pune pe tapet din nou genocidul armean, care a dus la uciderea a pana la 1,5 milioane de armeni de catre Imperiul Otoman, in 1915.

Solistul Serj Tankian a declarat:

“A fost unul dintre visele noastre, ca trupa, de a canta in Armenia. Sa cantam in patria stramosilor nostri, respectand memoria celor care au pierit in primul genocid al secolului XX va fi o onoare.”

Turneul va incepe cu un concert de Craciun pe data de 13 Decembrie in Inglewood, California si va continua in Aprilie 2015 cu 7 concerte. Orasele vizitate vor fi Londra, Köln, Lyon, Bruxelles, Amsterdam, Moscova, iar turneul se va incheia la Erevan.

Despre genocidul armean, cunoscut si ca “Holocaustul armenilor”:

Primul genocid al secolului XX, cand aproape un milion de armeni au murit de mainile otomanilor (dupa cum afirma Asociatia Internationala de Studiu al Genocidului), in timpul primului Razboi Mondial este un eveniment ingrozitor, negat pana si astazi de Turcia. Sute de mii de armeni care locuiau pe teritoriul Imperiului Otoman au fost deportati, iar bunurile lor au fost confiscate. Potrivit istoricilor, in jur de un milion (dupa unele surse) – un milion si jumatate de oameni (dupa alte izvoare istorice) au cazut victime macelului din perioada 1915-1917.

Povestile oribile ale primului genocid modern au umplut primele pagini ale NY Times, incepand din 1915. Raspunsul umanitar al SUA la aceasta crima a marcat aparitia SUA ca putere umanitara internationala. Din pacate, esecul pedepsirii autorilor acestui genocid a stabilit un precedent periculos, acela de a folosi crima in masa ca un instrument de politica si putere. Ce a urmat in negrul secol XX, stim cu totii.

Advertisements

2 thoughts on “System of a Down se reuneste pentru 7 concerte in 2015

  1. Pingback: Cele mai asteptate albume si reuniuni in 2016 | Minds Under Construction

  2. Pingback: Pentru fanii SOAD: Serj Tankian lanseaza album cu coloana sonora 1915 | Minds Under Construction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s