Ozzy are propria boasca, numita dupa el: Dendropsophus Ozzyi


Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne

Potrivit Pulse Of Radio, legenda heavy metal Ozzy Osbourne (foto: contul Google+ Ozzy) are o vietate numita dupa el.

Oamenii de stiinta care au facut o expeditie de o luna in Amazon au descoperit o noua specie de broasca, care emite un sunet puternic, precum cel al liliacului. Inspirat de celebrul episod cu liliacul muscat de Ozzy cu zeci de ani in urma, echipa a numit broasca “Dendropsophus Ozzyi”.

Pedro Peloso, unul dintre descoperitorii broastei Ozzy a declarat pentru National Geographic: “De indata ce am auzit strigatul, am stiut ca este o noua specie. Nu am mai auzit asa ceva”.

Oamenii de stiinta au adus 21 de exemplare de broasca, iar atunci cand subiectul muzica a intervenit in discutiile lor in laborator, i-a inspirat sa denumeasca specia amazoniana dupa Ozzy.

Aceasta nu este prima data cand o creatura a fost numita dupa celebritati heavy metal. O expozitie, “Heavy Metal si Fosile Punk” se concentreaza pe o serie de fosile bizare, care sunt denumite dupa staruri rock.

Unul dintre exponate este un vierme in varsta de 420 de milioane de ani, care poarta numele Kingnites Diamondi, numit de profesorul Mats Eriksson, din Lund, Suedia, dupa maestrul metalului danez King Diamond. Un alt vierme la fel de vechi si feroce ca aspect este numit Kalloprion Kilmisteri, dupa Ian “Lemmy” Kilmister de la Motorhead.

Alte fosile expuse in expozitie sunt numite dupa membrii AC/DC, Bad Religion, Sex Pistols si Ramones. Expozitia descrie povestea din spatele numelor fosilelor, a vedetelor rock si a oamenilor de stiinta si anecdote amuzante despre alegerea denumirilor pe care le au.

De curand, Ozzy Osbourne a fost desemnat “Global Icon” la show-ul MTV European Music Awards 2014, festivitate care s-a desfasurat pe data de 9 Noiembrie, la Glasgow.

Distincţia “Global Icon”, care este acordată ca o recunoaştere a intregii cariere, i-a fost inmanata de Slash, pe care-l vedeti mai jos, alaturi de colegii de trupa Myles Kennedy si The Conspirators, aducandu-i un omagiu lui Ozzy, interpretand “Crazy Train”.

Pentru cei interesati, inregistrarea este aici:

http://www.mtv.co.uk/slash/videos/crazy-train-slash-ft-myles-kennedy-the-consiprators-plus-simon-from-biffy-clyro-live-2014-mtv-ema

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s