Mason: “Plecarea lui Waters din Pink Floyd a fost ca moartea lui Stalin”


Intr-un recent interviu pentru MOJO Magazine, bateristul grupului de rock psihedelic Pink Floyd, Nick Mason (foto: indie-rock.it) a comparat plecarea lui Roger Waters din trupa cu moartea dictatorului Iosif Stalin.

Nick Mason

Nick Mason

Nick Mason isi aminteste intalnirea dintr-un restaurant sushi, din anul 1984, cand Waters i-a anuntat de intentia sa de a parasi Pink Floyd.

Mason declara: “Roger a crezut ca il vom suna intr-o zi, iar David si cu mine am crezut ca Roger ne va suna intr-o zi si ca vom continua impreuna.
Chestia e ca acesti oameni usor dezechilibrati sunt mari muzicieni. Daca nu l-am fi avut pe nebunul Syd si pe nebunul Roger, am fi compus “Chirpy Chirpy Cheep Cheep”.”

La sfarsitul lunii Octombrie, David Gilmour a dezvaluit ca versurile melodiei “Louder That Words” din viitorul album Pink Floyd “The Endless River” sunt despre incapacitatea celor din grup de a comunica unul cu altul.

Primul album al trupei in 20 de ani, “The Endless River” este un tribut adus lui Richard Wright. Acesta va fi lansat pe data de 10 Noiembrie 2014 si este, de departe, cel mai asteptat material discografic al anului. Din pacate, deocamdata membrii Floyd nu doresc sa porneasca si intr-un turneu de promovare, David Gilmour declarand ca un turneu Floyd fara Wright n-ar avea sens.

Din cate se pare, “The Endless River” este cantecul de lebeda pentru supergrupul Pink Floyd.

Pe de alta parte, intr-un interviu pentru Rolling Stone,

David Gilmour a aruncat bomba: pregateste un album solo pentru 2015.

Cade foarte bine“, a declarat el. “Exista unele schite care nu sunt terminate, iar unele dintre ele vor fi refacute. E treaba de câteva luni. Sper sa-l scoatem anul viitor.

De asemenea, Gilmour a mai declarat ca spera sa se angajeze in ceea ce a numit “turneu de om batran”. Adica mai scurt.

Privind posibila reuniune cu Roger Waters, Gilmour a comentat: “Nu as exclude nimic, dar probabilitatea de a fi altceva decat un un mic show caritabil este foarte, foarte indepartata.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s