Topul celor mai bune piese hard rock ale secolului XXI – locul 3


No. 3: Evanescence, “Bring Me to Life” – Top 21st Century Hard Rock Songs

Evanescence Fallen album 2003

Evanescence Fallen album 2003

Trupa rock Evanescence a luat un Premiu Grammy pentru “Bring Me to Life”, melodie compusa de Amy Lee, Ben Moody si David Hodges si interpretata alaturi de Paul McCoy de la grupul post-grunge 12 Stones. Cantecul e o combinatie interesanta de genuri: metal-alternativ rock, rap si gothic metal si este considerata un nu-metal clasic.

De fapt, colaborarea cu Paul McCoy a fost impusa de casa de discuri si a iscat multe nemultumiri in randul membrilor Evanescence care au refacut melodia astfel incat sa nu refuze casa de discuri, dar melodia sa sune in stilul lor.

Melodia face parte din albumul de debut din 2003 “Fallen”, care a obtinut 2 discuri de platina la vremea respectiva si a fost un debut foarte bun pentru ei. Lee a declarat ca piesa a fost inspirata de iubitul si apoi sotul ei, Josh Hartzler.

Evanescence a aparut pe piata in contextul in care Nightwish explodase in anii anteriori si cucerisera toate pietele. Cu o productie mai buna si o promovare pe masura, Evanescence a reusit marea lovitura cu “Bring Me to Life”. De asemenea, si includerea piesei pe coloana sonora a filmului Daredevil, a contribuit foarte mult la polularizarea melodiei.

Acesta este un top realizat de Loudwire.com si se refera la cele mai bune melodii hard rock ale secolului XXI: “Top 21st Century Hard Rock Songs”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s