Annie Lennox canta Billie Holiday, Duke Ellington si Screamin ‘Jay Hawkins


Annie Lennox - coperta album Nostalgia 2014

Annie Lennox – coperta album Nostalgia 2014


Vom avea inca un cover la “Summertime”, “I Put A Spell On You” sau “Georgia On My Mind”, odata cu lansarea noului material discografic semnat Annie Lennox. Albumul se numeste “Nostalgia” si va avea lansarea pe 27 Octombrie 2014.
Discul este o colectie a melodiilor favorite din tineretea lui Annie Lennox si o superba intoarcere la radacinile muzicii.

Este cel de-al 6-lea album de studio al solistei scotiene, artista ale carei compozitii au influentat decisiv muzica pop-rock a anilor ’80-’90.

Lennox a declarat pentru Billboard ca “Nostalgia” este rezultatul orelor petrecute pe YouTube, unde-a ascultat inregistrari de epoca si a vazut clipuri ale melodiilor din Great American Songbook, in special cele cu radacini in blues.

“Am fost doar curioasa si m-am gandit:” Ma intreb cum ar suna vocea mea. S-ar potrivi aceste cantece vocii mele?” A fost ca o mica provocare”, spune Lennox. “Am ajuns intr-un fel sa le cunosc, sa devenim prieteni si a insemnat totul o mare bucurie pentru mine.”

Discul include 3 piese scrise de Hoagy Carmichael – “Memphis In June,” “Georgia On My Mind” si “The Nearness Of You”, precum si selecții din Johnny Green (“I Cover The Waterfront”), George Gershwin (“Summertime”), Screamin ‘Jay Hawkins (“I Put A Spell On You”), Billie Holiday (“Strange Fruit” si “God Bless The Child”), Harry Warren si Al Dubin (“Septembrie In The Rain”), Pee Wee King (“You Belong To Me”), Sammy Fain (“I Can Dream, Can’t I”) si Duke Ellington (“Mood Indigo”).

Intr-o sesiune de intrebari si raspunsuri “Q&A” de lunga durata cu publicul, Lennox a explicat noua abordare pe care o are odata cu intoarcerea in muzica:

Am facut alegerile intuitiv. Nu am mers la cineva sa-i cer sa-mi gasesc 30 de melodii. Dupa ce le inviti sa intre, [melodiile] devin o parte a limbajului tau, foarte personale. E o alchimie.”

Cu toate ca Annie Lennox a mai lansat un album de coveruri in 1995, “Medusa”, ea insista asupra faptului ca “Nostalgia” nu are acelasi concept. De concertat, a mai facut-o si in 2007, iar acum se gandeste sa plece intr-un turneu cu “Nostalgia”, insa nu unul foarte lung.

“Chestia este, in acest moment, “less is more” (mai putin inseamna mai mult) pentru mine. Apreciez mai mult calitatea decat cantitatea, si cred ca acest lucru este un loc de nisa. Sunt fericita ca am gasit aceasta zona mica de muzica care e blanda si ma face sa ma introspectez. Nu e ceva ce doar auzi pe fundal, e ca si cum te duce, te transporta. Te face sa simti ceva .. este foarte emotiva, intr-un fel“.

Nostalgia Track Listing:

1. Memphis in June
2. Georgia on My Mind
3. I Cover the Waterfront
4. Summertime
5. I Put a Spell on You
6. Strange Fruit
7. God Bless the Child
8. September in the Rain
9. You Belong to Me
10. I Can Dream, Can’t I
11. The Nearness of You
12. Mood Indigo

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s