Papa Roach. Acum si mai hard


Papa Roach

Papa Roach

Papa Roach (foto: shiprocked.com) a transformat cuvantul “Fear” intr-o mantra pentru titlul albumului “F.E.A.R. (Face Everything And Rise)”, disc care va aparea pe 27 Ianuarie 2015. Albumul este cel de-al 8-lea din istoria trupei americane de hard rock, anunta blabbermouth.net.

Dupa sustinerea aproape 2 ani a turneului “The Connection” inceput in 2012, cvartetul s-a decis la o schimbare de decor pentru numar album 8. Nu au mai inregistrat la studioul lor din orasul natal Sacramento, ci au pornit la drum in Las Vegas, la inceputul anului 2014 pentru a lucra cu cuplul de mare succes de super-producatori tata si fiu Kevin si Kane Churko (Five Finger Death Punch, In This Moment). Pentru prima data de la “Paramour Sessions”, din 2006, baietii au trait sub acelasi acoperis si au inceput, de asemenea, inregistrarile cu o tabula rasa.

“Am intrat in studio cu nimic”, adauga Jerry. “A fost infricosator, deoarece era atat de diferit, dar a fost, de asemenea, eliberator. Odata ce mingea a inceput sa se invarta, a fost un efect de bulgare de zapada.”

“Am vrut sa facem lucrurile un pic diferit”, explica Tobin. “Nu a fost nici o presiune. Nu au existat asteptari. Am ales sa lucram cu cineva cu care nu am mai lucrat inainte, sa stam intr-un loc in care nu am mai locuit inainte, fara griji, sa scriem cantece de la zero si sa se distram. Nu l-am gandit prea mult. A fost simplu si a mers al dracului de bine.”

Producatorii au continuat sa impinga trupa afara din zona sa de confort, incurajandu-o sa cucereasca noi teritorii, mentinandu-si in acelasi timp identitatea distincta. Cinci melodii au venit de la cei 2 producatori. “Kevin si Kane au fost foarte implicati”, isi aminteste Jerry. “Au metodele lor testate si patentate. In acelasi timp, si-au dat seama foarte bine cine suntem. Cand e heavy, e foarte heavy. Cand e dinamic, e foarte divers. Ei au adus ceva nou la masa.”

“Au cunostinte vaste ale procesului de creatie”, afirma Tony. “Am venit cu un material impreuna si acest nou mod creativ de a compune.”

Si energia a curs in toate cele 10 piese de pe album.

In ceea ce priveste titlul albumului, toate compozitiile era puse pe perete – literalmente. “Jacoby a scris “F.E.A.R.” cu spary pe peretele din studio”, rade Tobin. “Cand am inceput inregistrarile, el a spus “vreau hartie care sa atarne pe toti peretii, peste tot, asa ca sa-mi notez toate gandurile.” Iar asta a fost singurul lucru ca ajuns sa fie scrie pe perete Era intr-un blocaj.”

“Frica este ceva cu care ne confruntam in fiecare zi”, recunoaste solistul Papa Roach. “Este vorba despre a lua un lucru negativ si a-l transforma intr-unul pozitiv. Cand vedeti cuvantul, pare ca este “frica”. Daca te uiti mai bine, e “Face Everything And Rise.”Am simtit ca un astfel de concept este destul de puternic pentru a scrie un album in jurul lui”, spune Jerry. “Este vorba despre a da piept cu temerile tale, stiind ca, indiferent ce se intampla, vei fi bine.”

In cele din urma, “F.E.A.R.” semnifica un nou inceput pentru Papa Roach. Jacoby conchide: “Sper ca oamenii merg mai departe cu convingerea ca pot face orice”.

“F.E.A.R.” lista melodiilor:

1. Face Everything And Rise
2. Skeletons
3. Broken As Me
4. Falling Apart
5. Love Me Til It Hurts
6. Never Have To Say Goodbye
7. Gravity
8. War Over Me
9. Devil
10. Warriors

In acest moment, Papa Roach inseamna:
Jacoby Shaddix – vocal (1993–present)
Jerry Horton – chitarã solo, back vocal (1993–prezent)
Tobin Esperance – chitarã bas, programare, back vocal (1996–prezent)
Tony Palermo – baterie (2007–prezent)

Advertisements

One thought on “Papa Roach. Acum si mai hard

  1. Pingback: Papa Roach – “F.E.A.R.”, un fel de recenzie | Minds Under Construction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s