Tristania si Dark Tranquillity concerteaza in week-end la Maximum Rock Festival 2014


Maximum Rock Festival 2014

Maximum Rock Festival 2014

Maximum Rock Festival 2014, cel mai mare festival indoor din Romania a devenit evenimentul metal “must-see” al toamnei 2014, cu prea putine concerte la Bucuresti. Festivalul se va desfasura pe 2 zile, pe 24 si 25 Octombrie si va avea loc la Turbohalle (B-dul Iuliu Maniu nr. 220B), incepand cu ora 18:00 in prima zi si ora 17:00 in cea de-a doua.

Headliner-ii sunt 2 formatii suedeze: pentru prima seara Evegrey, iar pentru cea de-a doua Dark Tranquillity.

Avand 10 albume la activ, Dark Tranquillity este o formatie de referinta pentru scena actuala si este considerata cel mai important produs muzical suedez al zonei metal. Trupa a fost intemeiata in 1989 si este o reprezentanta de seama a death-ului melodic.

Dark Tranquillity este creditata drept o trupa care a dat o noua directie celebrei scene din Goteborg prin cultivarea unui stil care combina duritatea death-ului cu melodicitatea sintetizatoarelor, creand “sound-ul noii generatii” (Sputnik Music).

Una dintre cele mai aclamate formatii suedeze de catre critica de specialitate, Dark Tranquillity si-a facut rapid un nume si a ajuns sa fie realmente o trupa emblema a metalului european contemporan.

Trupa promoveaza cea mai recenta lansare discografica, intitulata “Construct”. Discul a obtinut recenzii pozitive din partea Metal Injection, care a numit albumul “punctul culminant al sound-ului cultivat pana acum de trupa”, Angry Metal Guy, Metal Hammer: “cel mai bun disc de pana acum al trupei” si Sputnik Music: “un succesor de seama al materialului ‘We Are the Void and Fiction’.

Alaturi de Nightwish, Epica si Leaves’ Eyes, Tristania este una dintre cele mai iubite formatii de rock simfonic din lume.
Trupa, originara din Norvegia, are o istorie de aproape 20 de ani in spate, fiind intemeiata in 1995 in Stavanger. Spre deosebire de alte grupuri incadrate in aceeasi categorie generica, Tristania iese in evidenta prin predilectia pentru Doom si Death metal.

Pana acum, trupa a lansat 6 albume, dintre care cel mai recent, “Darkest White”, a aparut in 2013 si a primit numai critici pozitive. Discul a fost slavit drept cel mai bun efort al norvegienilor din ultimii ani si laudat pentru aportul noii vocaliste, Mariangela Demurtas, componenta permanenta a formatiei din 2007, dupa plecarea Vibekei Stene.

Programul festivalului pe zile este urmatorul:

24 Octombrie 2014:

18:00 – Open Doors
18:30 – First band
01:00 – End of show

Band order:
Neutron
I’m The Trip
Krepuskul
Threshold
Tristania
Evergrey

25 Octombrie 2014:

17:00 – Open Doors
17:45 – First band
01:00 – End of Show

Band order:
Open Mind
Code Red
Noctiferia
Elvenking
Unleashed
Dark Tranquillity

Bilete pentru Maximum Rock Festival 2014 gasiti on-line aici. Pretul unui bilet este de 95 lei/ o zi si 125 lei pentru abonamente.

Cu cele mai noi amanunte va tine la curent pagina de Facebook a evenimentului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s