Sharon Osbourne: U2 sunt “mediocri”. Lars Ulrich: “au reinventat roata”


Lars Ulrich Metallica

Lars Ulrich Metallica

Bateristul Metallica, Lars Ulrich este cel mai recent muzician care a comentat decizia U2 de a face echipa cu Apple pentru a pune gratuit cel mai nou album al trupei irlandeze de rock, “Songs of Innocence”, pe fiecare cont iTunes din lume, indiferent daca este dorit sau nu.

Vorbind cu revista Billboard, Ulrich (foto: zildjian.com) a declarat ca U2 l-au inspirat “enorm” si a laudat trupa pentru “incercarea de a reinventa roata“.

Metallica a lansat propriul label, Blackened Recordings, in 2012 si are multe optiuni disponibile pentru distribuirea celui de-al 10-lea album, in 2015. Spre deosebire de U2.

33 de milioane din cei 500 de milioane de utilizatori iTunes din lume au raportat ca au accesat albumul U2, dar au existat plangeri cu privire la acesta, de asemenea. Apple a facut un tutorial on-line cu privire la modul de a sterge albumul daca nu-l vrei, in timp ce chitaristul Buckcherry Keith Nelson a acuzat supergrupul irlandez pentru devalorizarea propriei muzici.

U2 s-a asociat recent cu gigantul american din domeniul tehnologiei, Apple pentru a oferi tuturor clientilor magazinului muzical online iTunes versiunea in format electronic a celui mai recent album al formatiei irlandeze, “Song of Innocence”.  Decizia este surprinzatoare in contextul in care de zeci de ani toti cei implicati in industria muzicala duc o lupta impotriva pirateriei on-line si pentru protejarea drepturilor de autor.

Intr-un interviu acordat pentru revista Time, Bono a dezvaluit faptul ca grupul U2 intentioneaza sa se implice in lupta contra descarcarilor ilegale de fisiere muzicale de pe internet prin dezvoltarea unui nou format muzical care sa nu poata fi copiat. Bono mai spune ca proiectul se afla inca intr-un stadiu incipient de dezvoltare si ca vor mai trece probabil cel putin 18 luni pana cand noul format muzical va fi disponibil pentru public.

Sharon Osbourne

Sharon Osbourne

Sotia si managerul lui Ozzy Osbourne, Sharon Osbourne (foto: noise11.com) a avut cea mai usturatoare remarca prin intermediul unui tweet in care a scris, “U2, sunteti moguli de afaceri, nu mai sunteti muzicieni. Nu e de mirare ca sunteti nevoiti sa dati muzica voastra mediocra pe gratis, pentru ca nimeni nu vrea s-o cumpere”. Ea a numit cvartetul irlandez “doar o adunatura a unei gasti politice de varsta mijlocie” si  iTunes si pe presedintele companiei din domeniul tehnologiei, Jimmy Iovine o adunatura de “megalomani”.

In timp ce U2 continua sa fie unul dintre cele mai mari grupuri rock din lume, ultimul efort al trupei, cel din 2009 intitulat “No Line On The Horizon” a fost considerat un esec comercial. Turneul de promovare de doi ani care i-a urmat a fost unul cu cele mai mari incasari din istorie, insa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s