Cum va suna cel mai asteptat album al anului: Pink Floyd – “The Endless River” ?


Pink Floyd coperta The Endless River

Pink Floyd coperta The Endless River

Pink Floyd a dezvaluit detalii despre “The Endless River”, primul album al trupei britanice de rock psihedelic in 20 de ani. De asemnea, intr-o postare pe site-ul oficial, au dat publicitatii si coperta albumului care va avea si o editie limitata pe vinil.

Dupa luni de zvonuri, Pink Floyd a anuntat in cele din urma detaliile noului album “The Endless River”:  acesta va aparea pe 10 Noiembrie 2014, anunta RollingStone.com.

Este prima lansare noua a grupului din anul 1994 incoace, de la “Division Bell”. Potrivit unui comunicat de presa, “The Endless River” este un “album instrumental cu patru discuri“, desi o melodie, “Louder Than Words”, are versuri, iar acestea sunt scrise de sotia lui David Gilmour, Polly Samson.

Albumul a fost produs de David Gilmour, Phil Manzanera, Youth si Andy Jackson.

Proiectul a inceput cand Gilmour si bateristul Floyd Nick Mason sortau muzica pe care au inregistrat-o cu claparul Rick Wright (care a murit in 2008), in timpul sesiunilor pentru “Division Bell”.

Am ascultat peste 20 de ore de inregistrari cu noi 3 cantand impreuna si am selectat muzica pe care ne-am dorit-o pentru noul album”, a spus Gilmour intr-o declaratie. “In ultimul an, am mai adaugat piese noi, am reinregistrat altele si, in general, am valorificat tehnologia de studio pentru a face un album Pink Floyd de secol XXI. Cu Rick disparut si fara a mai avea sansa ca el sa mai faca asta din nou, ni se pare corect ca aceste revizuiri si reprelucrari sa fie puse la dispozitie, ca parte din repertoriul nostru.

“The Endless River” este un tribut adus Rick cred ca aceasta inregistrare este o modalitate buna de recunoastere a muncii lui si ca interpretarile lui au fost in centrul sunetului Pink Floyd. Ascultandu sesiunile, mi-am dat seama ce muzician special a fost“, a adaugat Mason.

Pe site-ul formatiei a fost prezentata si coperta noului disc Pink Floyd 2014. Imaginea, care prezinta un barbat intr-o barca, fotografiat din spate, in timp ce vasleste pe “un rau de nori”, a fost proiectata pe fatadele unor cladiri din zece orase din lume, inclusiv la Paris si la Londra, potrivit unui comunicat emis de casa Parlophone.

Trupa care-a schimbat fata rock-ului, Pink Floyd s-a desfiintat fara mult scandal la sfarsitul anului 1994, la incheierea turneului lor mondial pentru promovarea “The Division Bell”. S-au reunit cu Roger Waters la Live 8, din 2005, cantand impreuna 4 cantece, iar anul urmator, Gilmour a plecat intr-un turneu solo cu Richard Wright la clape. (Waters a avut cateva concerte cu Mason cam in acelasi timp.)

Gilmour si Mason s-au alaturat lui Waters in 2011 pentru show-ul live din Londra al “The Wall”, dar s-au abtinut constant in a vorbi despre o reuniune Pink Floyd. Din pacate, Waters nu are nicio implicare in “The Endless River”.

“The Endless River” va include 18 melodii si va fi disponibil inclusiv pe vinil.

SIDE 1
1. Things Left Unsaid
2. It’s What We Do
3. Ebb and Flow

SIDE 2
1. Sum
2. Skins
3. Unsung
4. Anisina

SIDE 3
1. The Lost Art of Conversation
2. On Noodle Street
3. Night Light
4. Allons-y (1)
5. Autumn’68
6. Allons-y (2)
7. Talkin’ Hawkin’
 
SIDE 4
1. Calling
2. Eyes To Pearls
3. Surfacing
4. Louder Than Words

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s