Tarja va concerta pe 4 Noiembrie la Bucuresti


Tarja Turunen

Tarja Turunen

Tarja Turunen, Regina rock-ului simfonic, va concerta pe 4 Noiembrie la Sala Palatului, in cadrul turneului mondial Colours in the Road 2014, prilejuit de promovarea celui mai recent album al solistei, intitulat Colours in the Dark.

Albumul Colours in the Dark a fost primit cu entuziasm de fani, dar si de presa de specialitate din toata lumea, care l-a declarat in unanimitate „cel mai bun material al artistei de pana acum”. Cel care se face responsabil pentru mixajul albumului este nimeni altul decat Tim Palmer.

Acesta a lucrat cu nume grele din domeniu , precum Mark Knopfler, Robert Plant, Pearl Jam, David Bowie, Jason Mraz si multi altii. Compozitiile si aranjamentele orchestrale, dar mai ales vocea de aproape 3 octave a sopranei au incantat fanii, care se asteapta sa o vada din nou pe Tarja pe podiumurile de premiere internationale.

Tarja Turunen este iubita de publicul din Romania pentru vocea sa incredibila si pentru uimitoarele performate live. Artista finlandeza a concertat de mai multe ori in tara noastra, ultima data in 2013. Putem spune chiar ca are concerte anuale.

Anul acesta, Tarja va aduce pe scena Salii Palatului un show complex, in care instrumentele clasice se vor imbina armonios cu chitara electrica, cu basul, dar si cu tobele spectaculosului Mike Terrana. Printre muzicienii de elita pe care aceasta ii va avea in spate, se numara si violoncenistul Max Lilja, fost membru Apocalyptica.

Soprana lirica, pianista si compozitoare, Tarja Turunen a fost vocea emblematica a celei mai iubite trupe de rock metal simfonic, Nightwish. Dupa ce a parasit trupa, in 2005, a dezvoltat rapid o cariera solo de succes, devenind una dintre cele mai cunoscute voci feminine ale rockului international.

Turunen declara pentru Prog Mag in Aprilie 2014: “Ideea de a avea o orchestra simfonica, cor si pe domnul Terrana la tobe a fost initial a mea. Mike a facut o înregistrare cu tobele ale unor piese clasice despre care eu cred ca este foarte buna. Imediat m-am vazut interpretandu-le live pe o scena cu o orchestra reala, ca o parte a unui concept mai mare.

“Cred ca acest tip de combinatie de instrumente cu muzica clasica este unic. Scopul nostru cu aceste concerte este de a indemna publicul mai tanar sa experimenteaze frumusetea si puterea unei orchestre simfonice si a unui cor. Sa speram ca ea va servi ca o introducere in muzica clasica pentru unii dintre fanii nostri. ”

Referitor la titlul noului proiect, cel al albumului “Beauty and the Beat” scos in Mai 2014 alaturi de Tarja Turunen, Mike Terrana adaugat: “Este evident ca eu am oferi ritmul si Tarja a venit cu frumusetea.”

Daca vrei sa asculti piese care au facut-o celebra pe Turunen, dar si piese de pe noul album, nu rata oportunitatea de a o intalni pe complexa artista, intr-un show live impresionant: Tarja – Colours in the Road World Tour 2014. Marti, 4 noiembrie, ora 20.00 la Sala Palatului.

Bilete la concertul Tarjei, puteti gasi pe eventim.ro, aici. Pretul acestora variaza intre 245 si 90 lei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s