Update August 2015: Better Late Than Never este numele albumului Jon Anderson si Jean-Luc Ponty, iar data lansarii este 25 Septembrie 2015.

Jon Anderson
Jon Anderson

Anderson Ponty Band este raspunsul lui Anderson pentru dezamagitii Yes. Grupul britanic Yes a scos in acest an cel de-al doilea album consecutiv fara vocalul traditional, Jon Anderson.

Legendele muzicii rock progresive – Jon Anderson si cea a muzicii de jazz – Jean-Luc Ponty anunta formarea unei noi trupe – Anderson Ponty Band.

Fostul compozitor si vocalist – pentru 35 de ani – al trupei Yes, Jon Anderson (foto: tedkurland.com) a avut si o cariera solo de succes, care include colaborari notabile cu artisti precum Vangelis sau Kitaro.

Nici Jean-Luc Ponty n-a stat degeaba: superstar international de jazz, Jean-Luc Ponty este un pionier si un mare cunoscator al viorii. Este considerat un inovator care a aplicat viziunile sale unice, extinzand vocabularul muzicii moderne. Împreuna, aceste doua embleme ale muzicii vor formea un cuplu de neegalat.

“Am avut o revelatie cand am cantat cu Jean-Luc. A fi intr-o trupa din nou este foarte interesant. Vom canta in stilul nostru, vom merge in jurul lumii si ne vom distra pentru ca muzica este placere, muzica e tot ceea ce este, muzica este Dumnezeu”, declara Jon Anderson pentru Prog Sphere.com

Anderson Ponty Band il are in componenta si pe:

Jamie Dunlap la chitara – bine cunoscut ca compozitor de film si muzica pentru televiziune, cel mai cunoscut show fiind South Park
Wally Minko la clape – compozitor care a colaborat cu multi artisti cunoscuti, cum ar fi Pink, Toni Braxton, Jean-Luc Ponty, Tom Jones si Barry Manilow
Baron Browne la bas, care a mai cantat si cu Steve Smith, Billy Cobham si Jean-Luc Ponty
si
Rayford Griffin la tobe si percutie, care a cantat cu Stanley Clarke Band, George Duke, Jean-Luc Ponty si Michael Jackson.

Trupa va reinterpreta muzica lui Jon Anderson si Jean-Luc Ponty cu noi aranjamente pana cand va avea materiale proprii.

Anderson Ponty Band au rearanjat melodii mai vechi in ultimele trei luni. Trupa va fi primita pentru 3 saptamani, in Septembrie, la Wheeler Opera House din Aspen, Colorado pentru a repeta, a inregistra si chiar a avea o reprezentatie publica Sambata, 20 septembrie 2014.

2 responses to “Jon Anderson si Jean-Luc Ponty anunta formarea unei noi trupe. Albumul Anderson Ponty Band apare in Septembrie 2015”

  1. […] Jon Anderson a confirmat pe Facebook, adaugand ca colaborarea sa cu violonistul jazz-rock Jean-Luc Ponty nu va avea de […]

    Like

  2. interesant..nici nu am apucat sa aud ce a facut cu Ponty si iata un nou proiect.din cate stiu, Anderson a avut probleme cu vocea, parca a fost operat, deci ia trecut?Ultima sa colaboraare cu Wakeman a fost destul de jalnica, nu stiu daca era inainte sau dupa operatie , oricum nu mi-a placut.El este unul din vocalistii mei preferati…ia sa pun pe youtube desi nu obisnuiesc, culmea…da, din pacate varsta si problemele medicale isi spun cuvantul , ce pacat ..o umbra din ce a fost vocea cu un timbru fermecator.Nu cred ca va face mare branza si cu Rabin+ Wakeman, doar daca am da timpul inapoi, ceea ce ste imposibil.

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tendințe