Robert Plant explica cum o intoarcere in Anglia a influentat noul sau album


Robert Plant

Robert Plant

Robert Plant (foto: jambands.com) pare a fi reticent sa-si aduca aminte de zilele Led Zeppelin, declarand pentru Rolling Stone la inceputul acestui an ca el nu face parte dintr-un tonomat, insa solistul celebrei formatii care-a schimbat fata muzicii rock pare sa se fi bucurat de o excursie in zona de vest a Angliei, unde a crescut.

Intr-un clip de trei minute intitulat “Returning to the Borders: A Short Film“, clip inregistrat pentru promovarea viitorului album Robert Plant, alaturi de Sensational Shape Shifters si intitulat “Lullaby and…the Ceaseless Roar”, solistul a explicat efectul pe care l-a avut asupra sa intoarcerea inapoi:

“A reveni la granitele galeze si la dealuri si vai si prieteni si confidenti a fost ceva ce nu mi-am imaginat cand eram in Mississippi si Texas”, declara Plant in filmul care a avut premiera pe Amazon Music.

Videoclipul incepe prezentandu-l pe “marele Plant” mergand pe jos printr-un camp verde, in timp ce explica nevoia lui de a reveni la armonia zonei. Anterior, Robert Plant a petrecut timp in America de Sud, incercand sa cuprinda spiritul acesteia, insa spune ca muzica de pe “Lullaby and…the Ceaseless Roar” are legatura cu locul de unde a crescut.

“Am scris versurile avand o legatura uimitoare cu acele zile, cu ’30-’40, cand Clarksdale [Mississippi] a fost centrul revolutiei in muzica negrilor, inainte de marea migratie de la Chicago”, explica Plant influentele blues de pe album.

Filmul ofera, de asemenea, clipuri de la piese deja lansate pe single, cum este “Rainbow”. In luna mai, Plant a declarat pentru Rolling Stone ca “Lullaby and…the Ceaseless Roar” este “influentat foarte mult stilul Africii de Vest si de Massive Attack”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s