Pink Floyd va lansa un nou album in 2014


Pink Floyd Reuniunea Live 8

Pink Floyd reuniunea de la Live 8

Trupa britanica Pink Floyd (foto: la reuniunea Live 8, salvoinzerilli.wordpress.com) va lansa un nou album de studio in luna octombrie a acestui an, anunta BBC pe site-ul oficial.

Polly Samson, sotia chitaristului Pink Floyd David Gilmour, i-a luat prin surprindere pe fanii formatiei britanice, sambata, dupa ce a anuntat pe Twitter faptul ca grupul Pink Floyd are in pregatire un nou album, care va fi lansat in toamna 2014. Agentul de presa al muzicianului David Gilmour a confirmat informatia pentru revista Rolling Stone.

„Noul album Pink Floyd ce va fi lansat in octombrie se intituleaza The Endless River. Albumul, care va avea la baza sesiunile de inregistrari din 1994, reprezinta cantecul de lebada al lui Rick Wright si este foarte frumos”, a scris Polly Samson pe contul sau Twitter.

Polly Samson nu este numai sotia lui David Gilmour, ci si textier pentru “The Division Bell” si pe albumul solo David Gilmour: “On An Island”.

Pink Floyd a marcat implinirea a 20 de ani de la lansarea legendarului “The Division Bell”, ultimul album de studio al grupului, pana acum, printr-un box set aniversar, care a ajuns in magazine pe 1 iulie 2014.

Noul disc al trupei britanice de rock psihedelic va contine melodii originale, niciodata lansate, compuse in timpul inregistrarilor pentru “The Division Bell”.

Durga McBroom-Hudson, o cantareata care a sustinut concerte si turnee alaturi de Pink Floyd in anii ’80 si ’90 si care va fi implicata in inregistrarile noului album, a oferit mai multe detalii despre albumul “The Endless River” pe pagina ei de Facebook.

„Albumul a inceput intr-adevar in timpul inregistrarilor pentru The Division Bell (si da, a fost un proiect secundar, initial intitulat The Big Spliff, despre care Nick Manson a vorbit deja). Acesta este motivul pentru care piesele cu Richard Wright sunt incluse pe noul album. Insa David Gilmour si Nick Manson au preluat acest proiect si au adaugat multe alte lucruri de atunci. La origine, ar fi trebuit sa fie un album complet instrumental, dar apoi ei m-au chemat si eu am cantat cateva piese alaturi de ei in decembrie 2013. Apoi, David a extins ideea, pe baza inregistrarilor cu vocea mea si a compus cel putin inca o piesa”, a explicat Durga McBroom-Hudson.

One thought on “Pink Floyd va lansa un nou album in 2014

  1. Pingback: Mike Portnoy: “adevaratul Pink Floyd a fost doar atunci cand Waters si Gilmour au lucrat impreuna” | Minds Under Construction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s