Peter Hammill (Van der Graaf Generator) concerteaza, in premiera, in Romania


Peter Hammill Van Der Graaf Generator

Peter Hammill Van Der Graaf Generator

Cea mai buna veste din toate timpurile: Peter Hammill este invitat special la ARTmania Festival, pentru un concert la Palatul Brukenthal din Piata Mare.

Cea mai influenta si impresionanta personalitate a rockului progresiv din toate timpurile, va fi vazuta in premiera absoluta in Romania. Peter Hammill va sustiune un concert live pentru un public restrans de 350 de spectatori, la Palatul Brukenthal, pe 7 August 2014.

Peter Hammill s-a nascut in Londra anului 1948 si a inceput cariera de solist vocal si compozitor pentru Van der Graaf Generator, un proiect total neconventional care a marcat profund cultura anilor ’70. Atitudinea curajoasa si nonconformista a artistului de atunci s-a pastrat pana in zilele noastre. “H ti He Who Am the Only One” sau “Killer” au ramas niste clasice ale rockului, inca.

In 1978, Van Der Graaf Generator au intrat intr-o pauza (care va dura pana in 2005), insa Hammill detinea deja un portofoliu de sapte albume solo, cu o diversitate impresionanta de abordari lirice si teme muzicale.

Arta propusa de Hammill a fost intotdeauna independenta si necompromisa, motivul probabil pentru care a fost mentionat ca sursa de inspiratie pentru atat de multi mari artisti. In plus, fata de nenumaratele albume solo, a scris muzica pentru balet, film si televiziune. Concerteaza in Europa si in multe alte tari din lume, fie in forma Van der Graaf Generator, fie ca artist solo, asa cum il vom intalni la ARTmania Festival Sibiu 2014.

Preţul unui bilet este de 100 de lei, insa locurile sunt limitate: 350 de spectatori se vor bucura de experienta live oferita de Peter Hammill.

Biletele sunt disponibile in retelele Myticket, Eventim si pe shop.artmania.ro

 Despre concertele si evenimentele de la ARTmania 2014 am mai scris si in urmatoarele ocazii.
“Primus inter pares” al unor albume de exceptie pentru zona rockului progresiv (in special), Peter Andrew Joseph Hammill (născut la Londra în 5 noiembrie 1948), a pornit pe acest drum in anul 1967 alături de Nick Peame la claviaturi si Chris “Judge” Smith la baterie, in trio-ul Van Der Graaf Generator. Avea sa fie cea mai influenta trupa a genului, dar cu un public prea mic pentru ceea ce au oferit. Poate promovarea si-a spus cuvantul sau poate asa a fost sa fie.
Am citit un interviu foarte frumos pe Arta Sunetelor, iar pentru cei interesati, ofer linkul, spre lectura.

PS: Ii multumesc lui Florian Minca pentru ca mi-a deschis o lume atat de frumoasa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s