Caravana Metropolis – Cinema in aer liber, in toata tara


Caravana Metropolis - Cinema in aer liber

Caravana Metropolis – Cinema in aer liber

Caravana Metropolis – Cinema in aer liber revine vara aceasta cu cele mai bune 15 filme europene si de autor, in 10 orase din Romania. Evenimentul se va desfăsura in perioada 5 iunie – 14 septembrie la Targu Mures, Brasov, Hunedoara, Iasi, Piatra-Neamt, Craiova, Sibiu, Timisoara, Constanta si Bucuresti, in piete centrale sau parcuri.

Cinefilii vor avea parte de o selectie de filme de succes, premiate la importante festivaluri internationale de film, precum Cannes, Berlin, Oscar, Globurile de Aur sau la premiile Academiei Europene de Film, printre care La Grande Bellezza (r. Paolo Sorrentino – Oscar pentru Cel mai bun film strain 2014, in competitie la Cannes 2013), Her (r. Spike Jonze, cu Joaquin Phoenix si Scarlett Johansson – Oscarul pentru scenariu original si Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu in 2014), The Grand Budapest Hotel (r. Wes Anderson, cu Ralph Fiennes, Mathieu Amalric, Edward Norton, distins cu Ursul de Argint la Berlin IFF 2014) si Borgman (r. Alex Van Warderdam, thriller, in competitie la Festivalul de Film de la Cannes 2013).

Vor fi prezente si filme europene si productii independente.

Opririle caravanei vor fi:

  • Targu Mures: 5-8 iunie, Teatrul de Vara
  • Brasov: 10-15 iunie, Piata Sfatului
  • Hunedoara: 17-22 iunie
  • Iasi: gradina Palas Mall, 24-29 iunie
  • Piatra Neamt: 1-6 iulie
  • Craiova, Sibiu, Timisoara, Constanta, Bucuresti – nu stim inca unde, dar anuntam cand aflam 🙂

In premiera nationala, vor fi proiectate animatia franceza de lung-metraj Tante Hilda!, o fabula desenata exclusiv de mana, distinsa cu Premiului Publicului la European Film Awards, aflata in competitie in sectiunea Generation Kplus la Berlinale 2014, comedia franceza Puzzle chinezesc/ Casse-Tete Chinois (r. Cedric Klapisch, cu Romain Duris si Audrey Tautou), Adancul/ The Deep (r. Baltasar Kormakur, nominalizat la European Film Awards in 2013, 11 premii la EDDA Awards Islanda, considerat cel mai apreciat film islandez al tuturor timpurilor) si Colivia aurita/ La Cage Doree (r. Ruben Alves, comedie, Premiul publicului la European Film Awards 2013).

In conditiile in care cinematografele in aer liber si gradinile de vara au disparut dupa anul 1989, numarul cinematografelor a scazut, iar in unele orase nici nu exista sali de cinema, Caravana Metropolis utilizeaza cel mai performant echipament de proiectie in aer liber din Romania, un ecran gonflabil de 120 mp, si singurul proiector digital mobil din tara, care permit urmarirea filmelor la o calitate inalta, intalnita in marile cinematografe ale lumii.

Pretul biletelor este de 10 lei/ adulti, 5 lei/ elevi si studenti.
Pentru rezervari bilete si abonamente online, programul din fiecare oras si lista completa de filme, sta la dispozitie site-ul caravana.metropolisfilm.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s