Ce alegeti intre baclavale si sarailii?


Festivalul turcesc 2014

Festivalul turcesc 2014

Descoperiti bucataria si cultura turca la Festivalul Turcesc intre 16 si18 Mai 2014, zilnic, intre 10:00 si 20:00, in Parcul Herastrau – intrarea Charles de Gaulle. Intrarea la eveniment este libera.

Cultura gastronomica turceasca va fi ilustrata printr-un targ care cuprinde standuri cu bunatati de toate felurile. Amatorii de mancaruri din „tara de pe doua continente” vor putea gusta atat produse de patiserie traditionala (gozleme – specialitate pe baza de spanac si branza feta, borek – aluat umplut cu carne tocata si presarat cu seminte de susan, pogace – specialitati cu smantana si branza feta), cat si renumitele dulciuri specifice Turciei, cum ar fi baclavale, sarailii sau chiar cozonac turcesc (cu rahat, alune si coaja de portocala sau lamaie).

Ceaiul si cafeaua turceasca vor fi si ele prezente la standurile cu produse de gastronomie. Festivalul Turcesc va cuprinde si o serie de ateliere de creatie artistica specifice culturii Imperiului Otoman.

Festivalul Turcesc s-a pregatit si pentru copii prin activitati amuzante si relaxante: face-painting, modelaj de baloane, spectacole si concerte. Pe toata perioada festivalului, in fiecare ora vor avea loc concerte sustinute de formatii de muzica vocal-instrumentala turceasca, dar si spectacole de dans traditional.

Bucurestenii care participa la Festival vor avea ocazia sa cunoasca de aproape ospitalitatea turceasca, folclorul, arta veche, lucrul manual traditional si, mai ales, vor petrece timpul intr-un mod placut, gustand din diferitele bunatati din bucataria turceasca.

Mai multe amanunte, in caz ca vi s-a facut dor de rahat turcesc, baclavale si alte bunatati traditionale, pe pagina oficiala de Facebook a evenimentului.

Asadar, ce-aati alege intre sarailii si baclavale?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s