Vom avea festival de film travel: Hip Trip 2014


hip trip - festival filme travel

hip trip – festival filme travel

La recomandarile de prin oras, va povestesc astazi despre primul festival de film dedicat calatoriilor, care va purta numele HipTrip 2014, se va desfasura in perioada 23-25 Mai, la Cinema Eforie si Cinema Union si va gazdui proiectii de film legate de calatorii si workshopuri cu profesionisti din domeniu.

(Foto: hiptrip.ro)

Pentru ca trebuia sa fie si o vedeta implicata, iar fotbalistii, singurii turisti care-au mai ramas in Romania, au campionat, organizatorii s-au gandit la Serif Yenen, travel specialist, scriitor si regizor, care va prezenta in deschiderea Hip Trip 2014 cel mai recent documentar al sau, “Istanbul Unveiled”.

Filmat in 2013, documentarul spune povestea unei tinere de origine americana, care isi propune sa descopere Istanbulul altfel decat in clasicele ghiduri turistice. Cea mai cunoscuta dansatoare din buric din Turcia, un maseur dintr-o baie publica si una dintre cele mai bogate femei din Turcia – sunt doar cateva dintre personajele intervievate in documentar.

Timp de trei zile, la Cinema Union si Cinema Eforie vor rula filme de fictiune, documentare si scurtmetraje cu si despre calatorii. Evenimentul este dedicat atat iubitorilor de cinema, cat si tuturor celor care vor sa descopere lumea prin calatorii, prin cunoasterea de noi culturi, oameni si locuri.

Bilete Cinema Eforie si Union

  • Pret bilet: 10 lei
  • Pret bilet pentru abonatii Cinemateca Romana: 8 lei / 5 lei
  • Pret bilet pentru studentii universitatilor cu profil cinematografic: 3 lei

Programul este urmatorul:

Vineri, 23 Mai vor rula Buena Vista Social Club (1999) si Istanbul Unveiled (2013).

Sambata, 24 Mai veti putea viziona Into The Empty Quarter (2013), Zarafa (2012), 7 Days In Havana (2012), Life in a Day (2011), A Map for Saturday (2007), Britain In A Day (2012) si 1 Giant Leap: What About Me (2008)

Duminica, 25 Mai va veti intalni cu Woody Allen, printre altii, pentru ca va rula si To Rome With Love (2012), dar si The Darjeeling Limited (2007), Primos/Verii (2011), Janapar/Love on a Bike Trailer (2012), In Bruges (2008), Into The Wild (2007) si The Motorcycle Diaries (2004).

Programul complet al festivalului, pe zile, il gasiti pe canalul oficial al Hip Trip – Travel Film Festival:

https://www.youtube.com/user/hiptripfestival

Trailerul filmului documentar Istanbul Unveiled il aveti aici:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s