Rubin Carter, personajul care a fost inspiratia melodiei “Hurricane”, a lui Bob Dylan, a murit la 76 de ani


Coperta Bob Dylan Hurricane

Coperta Bob Dylan Hurricane

Rubin Carter, personajul care i-a inspirat lui Bob Dylan melodia “Hurricane” a murit la 76 de ani. Fostul boxer a fost pe nedrept condamnat pentru 3 crime, in 1966 si apoi, inca o data, in 1976, petrecand in inchisoare 19 ani.

Un juriu din care nu a facut parte nicio persoana de culoare a pronuntat pedeapsa in cazul sau si a altui acuzat, John Artis. Acesta din urma a fost alaturi de Carter pana la final si a declarat pentru presa internationala ca fostul pugilist, care suferea de cancer la prostata, a murit la varsta de 76 de ani, in locuinta sa din Toronto, anunta Huffington Post.

Carter a fost eliberat din inchisoare in 1985, cand un judecator federal a anulat a doua condamnare, ca fiind bazata pe rasism. “Hurricane” Carter si-a incheiat cariera sportiva in momentul in care a fost arestat.

Povestea lui l-a inspirat pe Bob Dylan care a compus cantecul “Hurricane”, dar a fost si transpusa  pe marile ecrane, intr-un film din 1999, cu Denzel Washington in rolul principal, numit tot The Hurricane. Mai multe amanunte despre film gasiti aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s