Peter Gabriel a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame


Peter Gabriel

Peter Gabriel

Peter Gabriel a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame 2014, pregateste un nou album si va concerta la Bucuresti pe 8 Mai. Cred ca va fi genul de concert ca Turul Frantei: il astepti mult si trece repede. Mai multe amanunte, pentru cei interesati, mai jos.

Peter Gabriel (foto: http://sessions.guitarcenter.com/) a vorbit pentru Rolling Stone despre o posibila reuniune a trupei cu care nu a mai cantat de 32 de ani, Genesis. “Nu spun niciodata “niciodata”. Ultima data n-a fost sa fie. Cred ca este posibil, dar putin probabil”.

De asemenea, Gabriel a mai vorbit si despre cum decurge munca la primul album dupa “Up”, aparut in 2002, explicand ca a fost “un pic distras” si acesta este motivul pentru care merge asa de greu, concluzionand: “Am tehnologia si cateva proiecte caritabile care ma fac sa merg mai departe, insa tanjesc sa incep sa compun din nou”.

Saptamana trecuta, pe 10 Aprilie 2014, Peter Gabriel a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame, alaturi de Kiss, Linda Ronstadt, Hall & Oates, Cat Stevens (care, fiind musulman acum, a avut probleme cu viza de intrare in SUA) si Nirvana.

Dupa ce a primit trofeul din partea lui Chris Martin, solistul trupei Coldplay, muzicianul britanic Peter Gabriel a cantat “Digging in the Dirt” si “In Your Eyes”.

In discursul de acceptare a premiului, fostul solist al trupei Genesis a adus un omagiu muzicii, despre care a spus ca ii poate face pe oameni “sa se simta plini de viata (…) si sa-i convinga de faptul ca lumea ar putea si ar trebui sa fie un loc mult mai bun”. Stiati, nu !?

Premiile au fost acordate in urma votului exprimat de cei peste 700 de membri ai fundatiei Rock and Roll Hall of Fame.

Cu 6 statuete Grammy, 3 Brit Awards si alte 13 trofee MTV Video Music Awards, Peter Gabriel ramane unul dintre cei mai influenti muzicieni britanici. Membru fondator al trupei Genesis, Peter Gabriel s-a remarcat odata cu primele concerte ale trupei, devenind tot mai cunoscut datorita costumatiilor nonconformiste, a povestilor improvizate inaintea fiecarei piese si a compozitiilor elaborate. Dupa 8 ani gloriosi in Genesis, Peter Gabriel s-a hotarat sa inceapa o cariera solo care a avut un succes rasunator.
Rasplatit cu nenumărate discuri de platina, atat în SUA, cat si in Europa, albumul ‘So’ a fost privit ca o adevarata revelatie inca din primele zile de la apariţie si a ramas, poate nemeritat, albumul de referinta din discografia lui Peter Gabriel.

Peter Gabriel – primul concert in Romania

Peter Gabriel va concerta pentru prima data in Romania pe 8 Mai 2014, ora 20.00, in pavilionul central din cadrul complexului expozitional Romexpo. Spectacolul face parte din turneul “Back to Front”, turneu care celebreaza 25 de ani de la aparitia celui mai cunoscut album al artistului, “So“.

Biletele sunt disponibile pe myticket.ro si in rețeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu, precum si la casa de bilete a Salii Palatului.

Preturile biletelor sunt:

  • Tribuna – 165 lei
  • Golden Ring (loc în picioare) – 175 lei
  • Premium Seats (loc pe scaun) – 385 lei
  • Diamond Seats (loc pe scaun) – 495 lei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s