Hai la peste ! Festivalul Deltei, in weekend, in Parcul Tineretului


fest deltei

Pentru ca de Florii se manaca peste si nu tuturor le place sa-l si gateasca, avem peste deja gatit la Festivalul Deltei, pe 12 si 13 Aprilie, in Parcul Tineretului.

Prima editie a Festivalului Deltei – Scrumbia va avea loc pe 12 si 13 aprilie, in Parcul Lumea Copiilor din Tineretului. Festivalul aduce Delta in Bucuresti, cu tot ce are mai pretios: produse traditionale, obiceiuri si oamenii locului, care isi vor dezvalui secretele despre retetele locale, spune un comunicat de presa, insa ma cam indoiesc c-o sa aiba cineva timp sa asculte retete.

Sambata si duminica, tone de peste vor fi preparate dupa retete traditionale de bucatarese venite special din Delta pentru a da mancarurilor savoarea specifica zonei.

Sunt pe lista mea: scrumbie de Dunare la gratar, 2 tipuri de ciorba de peste preparate din diferite sortimente, conform retetelor dunarene (somn, fitofag, crap, stiuca), chiftelute de peste din caras si fitofag cu garnitura (cartofi prajiti si salata de varza) sau salata de icre de crap de Dunare, pregatite cu ceapa si lamaie.

In plus, cei care vor participa la acest festival pot servi sau cumpara peste marinat, un preparat sanatos si hranitor, care poate fi servit in orice moment al zilei si poate fi inclus in orice dieta.

Intre orele 10.00  si 22.00, vizitatorii vor avea parte de nenumarate surprize si de un adevarat festin culinar cu peste adus direct din Delta, intr-un decor traditional, unde stuful, barcile, rogojinile si elementele de pescuit ii vor face sa se simta ca in Delta Dunarii.

Intrarea este libera, dar pestele cred ca e pe bani.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s