O mica intoarcere in istorie, in aceste zile, in Parcu Titan: Satul biblic


satul biblic
In perioada 7-17 aprilie 2014, cu prilejul Sarbatorilor de Pasti, o suprafata de 3000 m patrati a parcului Titan din Bucuresti se va transforma într-un sat biblic traditional, format dintr-un complex de proiecte, în care vizitatorii vor putea observa stilul de viata al personajelor biblice.

Construit ca un sat biblic autentic, proiectul cuprinde case-ateliere traditionale, specifice vremurilor. Reintoarcerea in acele vremuri ofera vizitatorului posibilitatea de a cunoaste stilul de viata, de a vedea personal casele, atelierele, mestesugurile, vesmintele, de a asculta povestirile si de a intelege obiceiurile stravechi ale poporului lui Dumnezeu.

Acest lucru este posibil si pentru vizitatorul “satului biblic”, gratie voluntarilor si ghizilor specializati in istorie biblica si cultura iudaica.

Copiii sunt primii invitati, pentru ei fiind pregatite ateliere de olarit, o brutarie in care vor face paine ca pe vremuri, o tesatorie cu razboi, fuior, lana, fierarie, tamplarie, un mini-muzeu al obiectelor vechi (menora, sofar, pergament, papirus, instrumente antice de scris) si vor putea participa  la cursurile de caligrafie ebraica si greceasca, ce se vor desfasura intr-o sinagoga sau la hranitul animalelor din mini Gradina Zoo.

Parintii sunt apoi invitati la restaurantul amenajat sub forma unui han, amenajat sub forma unui cort, ca pe vremea patriarhilor biblici si care ofera meniuri din timpurile biblice, azimi, must, legume si fructe exotice sau sucuri naturale.

Intrarea se va face pe o poarta mare amplasata la intrarea în parc din Bulevardul Liviu Rebreanu – Zona Artelor.
Iesirea se va face prin mini Gradina Zoologica, un loc special amenajat pentru a cunoaste si a interactiona cu diferite specii de animale ce apar în Biblie.

Accesul in complexul Satului biblic este liber. Clasele de mestesuguri sunt gratuite.

Exista doar 4 activitati (din 13) unde se va percepe taxa:

Han (restaurant) – a fost creat un meniu complet special de 15 lei/copil
Tir cu arcul
Calarit

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s