Superconcert in mijloc de vara: Dream Theater vine pentru a doua oara in Romania, in Iulie 2014


dream theaterPresimt o vara misto, printre altele si pentru ca pe 28 iulie 2014, la Romexpo, “An evening with Dream Theater – Along for the Ride Tour” poposeste in Romania. Accesul publicului la concertului celei mai tari trupe de metal progresiv va fi permis de la ora 18.30, iar show-ul va incepe la ora 20.00.

Biletele costa intre 460 si 140 lei si le puteti gasi din 11 Martie in reteaua Eventim – magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librariile Humanitas si Carturesti si online pe www.eventim.ro.

Conform comunicatului de presa emis de organizatori, Phoenix Entertainment, artistii promit o experienta incredibila, cea mai intensa de pana acum si de aceea au pus la punct o productie grandioasa pe care o vor prezenta fanilor din Romania. Va fi un show profund, cu stimuli atat auditivi, cat si vizuali, iar publicul va simti ca a intrat in dimensiunea Dream Theater din prima clipa. Sunetul inegalabil al muzicii Dream Theater va fi potentat de efecte tehnice, show de lumini si imagini video.

Dream Theater este o trupa americana de metal progresiv, infiintata in 1985 de John Petrucci, John Myung si Mike Portnoy. Cei 3 studenti cantau coveruri dupa Iron Maiden si Rush, la inceput sub numele Majesty, nume inspirat dupa una dintre melodiile Rush, “Bastille Day”, despre al carei final Mike Portnoy a spus ca este “majestuos”. Mai tarziu cu un an, tatal lui Portnoy a propus numele Dream Theater, numele unui teatru mic din Monterey.

In 1989 apare albumul de debut, intitulat “When Dream and Day Unite”. Un an mai tarziu, vocalistul canadian James LaBrie afla ca trupa de progressive-metal Dream Theater cauta vocal. Trimite o inregistrare si se suie repede in avion cu destinatia New York pentru o auditie. Cum aceasta merge bine, ramane titular al postului, in fata a peste 200 de candidati plini de speranta.

Cu James LaBrie la voce, Dream Theater scoate cel mai bine vandut album al grupului, cel din 1992, “Images and Words”, care a ajuns pe locul 61 in Billboard 200 chart. Au urmat mult omagiatele “Awake” (1994), “Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory” (1999), Train of Thought (2003), Octavarium (2005) sau Systematic Chaos (2007).

De peste un sfert de secol, Dream Theater sustine turnee lungi in toata lumea, uimind de fiecare data fanii cu show-uri din ce in ce mai mari si mai complexe. Trupa este renumita pentru componenta sa, din care fac parte instrumentisti ilustri, premiati de revistele de specialitate.

Anul trecut, Dream Theater a lansat cel de-al 12-lea album din cariera, unul autointitulat, cu Mike Mangini integrat de la inceput in procesul creator. Albumul a fost primit cu entuziasm de public si de critici, care l-au numit: “Exceptional, un album care te trimite intr-o alta dimensiune muzicala, un taram cosmic rezervat celor mai buni”. In prima saptamana de la lansare, albumul a ajuns pe locul 7 in topul Bilboard 200, devenind a doua cea mai buna pozitionare din istoria trupei. La sfarsitul anului, single-ul “The Enemy Inside” este nominalizat la Premiile Grammy, categoria Best Metal Performance, devenind cea ce-a doua nominalizare la Grammy din istoria trupei. Au pierdut, insa, in favoarea “God Is Dead?” – Black Sabbath.

Ati fost la primul concert Dream Theater in Romania? Ca sa stim si noi la ce ne asteptam….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s