Porti deschise la Palatul Mogosoaia, la inceput de primavara


cuhniaPrintr-un comunicat de presa, Primaria Municipilui Bucuresti le invita, in perioada 1-9 Martie, pe toate doamnele si domnisoarele sa viziteze gratuit Palatul si intreg domeniul brancovenesc.

Vizitatoarele vor putea admira obiecte ce au apartinut familiei Brancoveanu, de o valoare inestimabila. Cuhnia, fosta bucatarie domneasca, va fi una dintre  atractii, la fel si Turnul portii si poarta Targovistei pe care este montata o replica a grupului statuar care o reprezinta pe Zeita Minerva, Ghetaria (fostul depozit de gheata al palatului) sau Parcul englezesc cu gradini in stil italian (amenajarea sa peisagistica realizandu-se intre anii 1921-1922, sub indrumarea Marthei Bibescu).

In exteriorul curtii de onoare mai puteti vizita si biserica cu hramul Sf. Gheorghe, ridicata de Constantin Brancoveanu in anul 1688, unde se gaseste tabloul votiv care ii reprezinta pe Constantin Brancoveanu cu cei 4 fii ai sai si pe Doamna Maria cu cele 7 fiice. Tot aici este inhumat George Valentin Bibescu, sotul Marthei Bibescu, sub o frumoasa lespede funerara decorata cu stema familiei Bibescu (doi lei cu vulturul incoronat).

Palatul a fost inaltat in septembrie 1702 de catre Constantin Brancoveanu pentru al doilea fiu al sau, Stefan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s