Care este alimentul care ofera cea mai multa energie?


migdaleScience World (numarul pe Ianuarie-Februarie 2014) publica un studiu facut de americani, potrivit caruia Ultimate Breakfast Platter, din meniul Burger King din SUA, are 1450 de calorii si a iesit pe primul loc intr-un sondaj recent care compara nr de calorii/ per dolar pentru 10 lanturi fast-food din SUA.

Cu toate aceastea, oricarui aliment neprocesat i-ar fi greu sa depaseasca migdala. Aceasta este adesea citata ca fiind alimentul care da cea mai multa energie. Un raport al Institutului Tehnologiilor Mancarii arata ca mancarurile cu dimensiunea particulelor mai mica sunt absorbite mai bine, deci untul de migdale ar trebui sa aiba cele mai multe calorii la suta de grame, mai scrie Science World.

De fapt, valorile sunt apropiate de cele ale untului de arahide, la 620 kal/100g.

Consumate insa crude, migdalele sunt un adevarat izvor de vitamine si minerale. Bogate in nutrienti, vitamina E, vitamina B, acizi grasi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine si fibre, migdalele au rol benefic pentru organism: reduc riscul de infarct miocardic si contribuie la reducerea nivelului colesterolului “rau” din sange.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s