Cele mai bune 10 piese rock ale anului 2013


The Ultimate Clasic Rock a realizat un clasament al celor mai bune 10 melodii rock ale anului 2013. Ultimele 12 luni, noteaza publicatia, au fost dominate de reveniri spectaculoase din partea legendelor rock si de nou veniti care incearca sa-si faca loc pe piata clasic rock-ului. Cu bune si cu rele, iata top 10 al lor:

10. ‘Heartbreaker’ – Motorhead
Album : ‘Aftershock’

9. ‘Made Up Mind’ – Tedeschi Trucks Band
Album: ‘Made Up Mind’

Trupa lui Derek Trucks, chiatristul formatiei Allman Brothers si a sotiei sale, vocalista Susan Tedeschi se afla deja la al 2-lea album, “Made Up Mind”. Primul, “Revelator (2011), a castigat un premiu Grammy in 2012 la categoria “Cel mai bun album blues”.

8. ‘Loner’ – Black Sabbath
Album: ’13’

Foarte Black Sabbath album, asa cum am scris si aici.

7. ‘Cut Me Some Slack’ – Paul McCartney, Dave Grohl, Krist Novoselic, Pat Smear
‘Sound City’ Soundtrack

Reuniunea membrilor Nirvana si Paul McCartney. Mai poate Paul McCartney!

6. ‘High Hopes’ – Bruce Springsteen
Album: ‘High Hopes’

Este vorba de melodia de titlu a albumului lui Bruce Sprinsteen, lansat din greseala pe Amazon. Programat sa fie lansat pe 17 ianuarie, albumul lui Springsteen a aparut pe Amazon pe 28 decembrie, cu cateva saptamani mai devreme. Aceasta “scapare” a celor de la Amazon nu a trecut neobservata si albumul a fost descarcat de cateva ori pana cand reprezentantii site-ului au remarcat greseala si au scos link-ul de descarcare. Cu toate acestea, nu au fost suficient de rapizi, iar albumul a ajuns sa fie disponibil pentru descarcare pe site-uri de profil ilegale.

5. ‘Pretty Saro’ – Bob Dylan
Album: ‘Another Self Portrait (1969-1971)’

“The Bootleg Series Vol. 10: Another Self Portrait (1969–1971)” este un album cu melodii inregistrate de Bob Dylan, reluate, remixate, rearanjate, iar unele dintre ele niciodata lansate, majoritatea din perioada ’70 a lui Dylan, plus cateva inregistrari live de la Festivalul de pe Insula Wight, din 1969.
Albumul a aparut in August 2013 si nu va pot spune multe despre el pentru ca nu l-am ascultat. Astept sa-l “scape” Amazon intai :).

4. ‘Home Again’ – Elton John


Nu mi-e clar ce cauta Elton John intr-un clasament rock, dar, in fine, nu poti spune nimic de gusturile oamenilor….

3. ‘The Garden’ – Rush
Album: ‘Clockwork Angels’

Adica au scos un 10 inch cu ocazia Black Friday, un single care contine 2 variante ale baladei “The Garden”, care inchide albumul lor din 2012, “Clockwork Angels”. Pe fata A a vinilului este varianta de studio a melodiei, in timp ce pe fata B puteti gasi varianta live, alaturi de Clockwork Angels String Ensemble. Foarte frumoasa melodie!

2. ‘Queenie Eye’ – Paul McCartney
Album: ‘New’ (2013)

Dupa ce l-am intalnit pe locul 7, la reuniunea Nirvana, Paul McCartney e si pe 2, dar cu o melodie de pe noul album, “New”, aparut in 2013. McCartney spune ca LP-ul este inspirat de ultimele evenimente din viata sa, precum si de amintirile pre-Beatles.

1. ‘The Stars (Are Out Tonight)’ – David Bowie
Album: ‘The Next Day’ (2013)

Cel mai asteptat album al anului va ziceam si aici. Nu numai ca i-a luat pe toti prin surprindere ca lanseaza un album dupa 10 ani, dar mai e si bun!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s